Τι ισχύει με τα πλέι άουτ

Η βαθμολογία, η προκήρυξη, το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών, η απόφαση του αθλητικού δικαστή που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο και οι μπλε κάρτες.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, εκτός από τη μάχη της κορυφής φουντώνει και η αγωνία στην ουρά της βαθμολογίας, με καμία ομάδα να μην είναι προς το παρόν ξεγραμμένη…


Τι προβλέπει η προκήρυξη
Σύμφωνα με την προκήρυξη για να γίνουν καταρχάς τα πλέι άουτ θα πρέπει ο 10ος με τον ενδέκατο της βαθμολογίας να έχουν μικρότερη ή ίση διαφορά των 5 βαθμών. Σε περίπτωση που ο 10ος έχει έξι βαθμούς διαφορά από τον 11ο, τότε ο 11ος και ο 12ος υποβιβάζονται απευθείας.

Με βάση το σύστημα των πλέι άουτ, στον πρώτο γύρο θα αγωνιστούν τα εξής ζευγάρια, στις δύο νίκες: 9ος – 10ος και 11ος – 12ος.

Προϋπόθεση για να γίνουν οι αγώνες κάθε ζευγαριού, είναι ο 9ος με τον 10ο και ο 11ος με τον 12ο να έχουν διαφορά ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών.
Εφόσον γίνουν οι αγώνες, ο νικητής του ζευγαριού 9-10 παραμένει στην κατηγορία.

Ο χαμένος του ζευγαριού 9-10 θα αγωνιστεί στον επόμενο γύρο με τον νικητή του ζευγαριού 11-12 (στις 2 νίκες), ενώ ο χαμένος του ζευγαριού 11-12 υποβιβάζεται.

Σε περίπτωση που ο 9ος έχει διαφορά έξι βαθμών από τον 10ο, τότε ο 9ος παραμένει στην κατηγορία χωρίς πλέι άουτ και ο 10ος θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού 11-12 για την παραμονή στην κατηγορία (στις 2 νίκες), όπως στην παραπάνω περίπτωση.

Η βαθμολογία σήμερα
9. Φίλιππος Βέροιας 11
10. Άρης Νίκαιας 8
11. ΧΑΝΘ 6
12. Φοίβος Συκεών 5*

*Εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση της υπόθεσης για τον αγώνα Διομήδης – Φοίβος Συκεών για τη 2η αγωνιστική (29 Σεπτεμβρίου). Σε περίπτωση που η αθλητική δικαστής αποφασίσει την επανάληψη αγώνα, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί εκ νέου, ενώ σε περίπτωση που κατακυρώσει τον αγώνα στον Διομήδη τότε ο Φοίβος θα τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού.

Το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών
Φίλιππος Βέροιας:
Δράμα – εντός, Ολυμπιακός – εκτός, ΑΕΚ – εντός
Άρης Νίκαιας:
Φοίβος – εντός, Δράμα – εκτός, Ολυμπιακός – εντός
ΧΑΝΘ:
ΑΕΚ – εντός, Διομήδης – εντός, ΠΑΟΚ – εκτός
Φοίβος:
Άρης Νίκαιας – εκτός, Πυλαία – εντός, Δούκας εκτός

Οι τιμωρημένοι
Τρεις ομάδες θα έχουν απουσίες, τουλάχιστον για την επόμενη αγωνιστική, λόγω μπλε καρτών που είδαν αθλητές τους.

Στον αγώνα Άρης Νίκαιας – Φοίβος, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον Γιώργο Μελετάκο (αποβλήθηκε για εξύβριση στον αγώνα με τον Αερωπό) και ο Φοίβος τον Θοδωρή Μπόσκο (αποβλήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα με τον Φίλιππο).

Επίσης, ο Φίλιππος δεν θα έχει στον αγώνα με τη Δράμα τον Διογένη Αποστολίδη, που αποβλήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα με τον Φοίβο.