«Τεράστιος ευρωπαϊκός σύλλογος ο Ολυμπιακός, ευχαριστούμε τον κόσμο»

Οι δηλώσεις του προπονητή και των αθλητών της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Handball Premier και τη νίκη (33-29) επί της ΑΕΚ στην Ηλιούπολη, στον πέμπτο τελικό.

Ζέλικο Μπάμπιτς: «Είναι η πρώτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό, ήρθα λίγο μετά τα Χριστούγεννα στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτή την μεγάλη επιτυχία! Θα ήθελα να υπογραμμίσω, ότι οι παίκτες μου είναι πραγματικά πολύ καλοί, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Μια τεράστια προσπάθεια. Πιστεύω, ότι η τακτική μας να βγάζουμε τον Σάββα να σουτάρει χωρίς άμυνα, ήταν το κλειδί της επιτυχίας και της κατάκτησης της νίκης σήμερα».

Πέτρος Κανδύλας: «Ευτυχώς, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, άλλη μία σειρά τελικών. Μια απίστευτη σειρά! Φτάσαμε στο τέταρτό μας πρωτάθλημα, άξια και δικαιωματικά. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, συγχαρητήρια και σε εμάς, μια πολύ δυνατή σειρά αγώνων, πολύ απαιτητική. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το 100%, όπως κάνουμε πάντα. Είμαστε 16 Ιουνίου, παίζουμε εμείς και το… ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, τα δώσαμε όλα και φτάσαμε στο πολυπόθητο τρόπαιο. Για άλλη μια φορά, ο κόσμος ήταν μαζί μας, εδώ, δίπλα μας, μας έδωσε την ώθηση και του αξίζει αυτό το τρόπαιο. Τους ευχαριστούμε, πραγματικά! Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, από τις πιο σημαντικές τα τελευταία χρόνια. Πρωτάθλημα, λοιπόν. Το αξίζαμε».

Σάββας Σάββας: «Πραγματικά, δεν έχω λόγια. Δεν έχω να πω πολλά. Όλη η ομάδα νιώθει λυτρωμένη και περήφανη, που κερδίσαμε αυτό το τρόπαιο. Ήταν για μας τα πάντα. Μετά το χαμένο ευρωπαϊκό και το Κύπελλο, δεν αξίζαμε να μην πάρουμε το πρωτάθλημα! Αξίζαμε να το πάρουμε και το πήραμε. Μας δικαιώνει αυτό το πρωτάθλημα για την υπομονή και επιμονή μας όλη τη σεζόν, για τη δουλειά που ρίξαμε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στον καταπληκτικό μας κόσμο, στο σταφ που είναι δίπλα μας καθημερινά. Όλοι οι παίκτες νιώθουμε τον Ολυμπιακό οικογένεια μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε του χρόνου να συνεχίσουμε με τον ίδιο δυναμικό τρόπο, ώστε να φέρουμε κι άλλα τρόπαια σε αυτό τον μοναδικό, τεράστιο σύλλογο! Είμαι περήφανος και ευτυχισμένος που είμαι εδώ, νιώθω τον Ολυμπιακό σπίτι μου, οικογένεια μου. Περήφανος που παίζω για αυτή την ομάδα».

Νίκος Πασσιάς: «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Ζήσαμε μια θεαματική σειρά τελικών. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Δείξαμε μέταλλο, μέχρι τον τελευταίο τελικό. Και ειδικά στον τελευταίο τελικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Μας έδωσε δύναμη ο κόσμος μας, νιώθουμε ευγνώμων που ανήκουμε εδώ, σε αυτή την οικογένεια, την τεράστια οικογένεια του Ολυμπιακού. Μοναδικό συναίσθημα, να κατακτάς τίτλους σε έναν τέτοιο σύλλογο, σε έναν σύλλογο ευρωπαϊκό! Πραγματικά, νιώθω περήφανος που είμαι εδώ, είναι τιμή μου. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο».

Στέφανος Μιχαηλίδης: «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Μια μεγάλη χρονιά, πολύ δύσκολη. Κυνηγήσαμε όλους τους στόχους μας και το τέλος της σεζόν μας βρίσκει επιτυχημένους, σίγουρα! Πήραμε το πρωτάθλημα, τον βασικό μας στόχο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε ψυχική δύναμη, βοήθεια από τον κόσμο μας, ανεβάσαμε τη διαφορά και τελειώσαμε το παιχνίδι».