Το εφετείο της EHF απέρριψε την έφεση της Ανορθωσης

Το Εφετείο της EHF επικύρωσε την απόφαση του Δικαστηρίου της EHF στην υπόθεση της Sabbianco Anorthosis Famagusta και της επέβαλλε 40.000 ευρώ.

Η Κυπριακή ομαδασ άσκησε έφεση κατά της απόφασης του EHF Court of Handball από τις 24 Αυγούστου 2023, μετά από επεισόδια που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου EHF Ανδρών 2022/23 στο Velenje της Σλοβενίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση απόρριψης της έφεσης: ”Η αντιαθλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά των θεατών της φιλοξενούμενης ομάδας οδήγησε σε τραυματισμούς αστυνομικών, ζημιές σε υποδομές και διακοπή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Σε συνέχεια αυτού του περιστατικού, οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας είχαν κάνει πάλι επεισόδια με την ανάρμοστη και επικίνδυνη συμπεριφορά τους τον Δεκέμβριο του 2022.
Το EHF Court of Handball αποφάσισε στις 24 Αυγούστου 2023 ότι η Sabbianco Anorthosis Famagusta θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της EHF για δύο σεζόν μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν από θεατές που οργάνωσε ο σύλλογος. Το ήμισυ της αναστολής επιδικάστηκε σε δοκιμαστική περίοδο τεσσάρων ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της απόφασης.
Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ και αποζημίωση ύψους 5.700 ευρώ στον Σλοβενικό σύλλογο RK Gorenje Velenje στη Sabbianco Anorthosis Famagusta.

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Ευρωπαϊκό Διαιτητικό Δικαστήριο Χάντμπολ εντός 21 ημερών».