Το κλάμα των παικτών, τα κέρδη και το κάλεσμα

Μετά την ήττα στη Στρούμιτσα με 27-23 και τον αποκλεισμό από την τελική φάση του EURO 2020, o Γιάννης Αρβανίτης μοιράζεται τις σκέψεις του και κάνει έναν γρήγορο απολογισμό.

“Με τη λήξη του αγώνα είδα τους παίκτες μου να κλαίνε μέσα στο γήπεδο, επειδή δεν κέρδισαν τους Σκοπιανούς εδώ μέσα. Αν το λέγαμε αυτό πριν από έναν χρόνο θα φαινόμασταν σαν να είμασταν έξω από την πραγματικότητα. Αυτή η αντίδραση σημαίνει ότι οι αθλητές μπορούν να το κάνουν και στεναχωρήθηκαν τόσο που δεν το έκαναν, ώστε ξέσπασαν σε κλάματα. Είναι πολύ μεγάλο το βήμα που κάναμε τον τελευταίο χρόνο. Νικήσαμε τα Σκόπια στην Κοζάνη, με την Τουρκία χωρίς να είμαστε σε καλή ημέρα είμασταν κοντά. Πριν λίγες μέρες παίξαμε στα ίσια την Ισλανδία και σήμερα εδώ δώσαμε και πάλι ένα καλό παιχνίδι, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είμασταν εκεί που έπρεπε. Μετά το 15′ βρήκαμε απέναντί μας έναν καλό τερματοφύλακα, ενώ χάσαμε το καθαρό μυαλό μας στο δεύτερο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Έχουμε δυστυχώς κάποια τέτοια δεκάλεπτα. Οι αντίπαλοι ξέφυγαν στο σκορ, εμείς κάναμε μία ύστατη προσπάθεια για να επιστρέψουμε, αλλά με τέτοιες ομάδες δεν είναι εύκολο. Για τους Σκοπιανούς θα ήταν αδιανόητο να φύγουν με ήττα από τους Έλληνες εδώ μέσα, με τόσο έντονο το γεωπολιτικό ζήτημα που υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση παλέψαμε”, είπε ο προπονητής Εθνικής.

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας, ο Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε ότι “τον Οκτώβρη πιστεύω ότι θα είμαστε όσο έτοιμοι πρέπει για να ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια, αυτή τη φορά για τα προκριματικά του παγκοσμίου. Για ένα είμαι σίγουρος, η Εθνική ομάδα θα έχει κάποια στιγμή μια πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Αναφορικά με τη στήριξη που θα πρέπει να έχει η Εθνική και σε ερώτημα αν θα πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων των Ελλήνων αθλητών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε ότι “σαφώς. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, παίκτες, προπονητές, παράγοντες ότι αυτή είναι η ομάδα τους. Η Εθνική είναι ομάδα όλων. Σήμερα τυχαίνει να είμαι εγώ προπονητής, σε λίγο καιρό θα είναι κάποιος άλλος, μετά κάποιος άλλος. Η Εθνική όμως θα είναι εδώ για να εκφράζει το χάντμπολ μας. Επίσης, αν κάποια στιγμή καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι η Εθνική ομάδα θέλει περισσότερη υποστήριξη απ’ ότι οι σύλλογοι, αν καταφέρουμε να έχουμε μία έδρα που θα “βράζει” όπως ήταν η σημερινή, τότε θα είμαστε ακόμη πιο κοντά στους στόχους μας”.