Το τρίτο ημίχρονο του Φοίβος – Φίλιππος

Με ένσταση του Φιλίππου Βέροιας, η οποία όμως απορρίφθηκε και με αρκετές αποβολές ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Φοίβο Συκεών και τον Φίλιππο Βέροιας που έληξε ισόπαλος με  19-19.

Με ένστασή του, ο Φίλιππος Βέροιας ζήτησε με την βοήθεια της τηλεοπτικής κάλυψης να γίνει ξανά πλήρης εκτίμηση της τελευταίας φάσης του αγώνα, όπου με φάουλ σε νεκρό χρόνο ο Φοίβος ισοφάρισε. Πιο συγκεκριμένα, η ένσταση αναφέρει: «Στο 59.56 του αγώνα έγινε φάουλ σε παίκτη του Φοίβου Συκεών. Οι παίκτες του Φοίβου επανέφεραν την μπάλα, εκτέλεσαν το φάουλ εντός χρόνου (59.59). Στη συνέχεια ο διαιτητής ενώ αρχικά σφύριξε τη λήξη, στη συνέχεια έδωσε επανάληψη εκτέλεσης του φάουλ. Επικαλούμαστε την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα για την πλήρη εκτίμηση της φάσης των τελευταίων δευτερολέπτων».

Σε απάντηση της ένστασης του Φιλίππου Βέροιας οι διαιτητές ανέφεραν τα εξής: «Όταν όλοι οι παίκτες πήραν τις προβλεπόμενες θέσεις από τον κανονισμό για την εκτέλεση της ελεύθερης ρίψης ακούστηκε το τελικό σήμα της λήξης του παιχνιδιού. Με βάση τον κανονισμό έγινε μια ελεύθερη ρίψη σε νεκρό χρόνο.

Πέρα από την ένσταση, υπήρξαν και αρκετές αποβολές όχι μόνο σε παίκτες αλλά και σε παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας για διαμαρτυρίες. Πιο συγκεκριμένα οι διαιτητές ανέφεραν στο φύλλο αγώνα: «Στο 33.45 λεπτό του αγώνα οι αθλητές των ομάδων Μπόσκος Θεόδωρος της Α’ ομάδας και Διογένης Αποστολίδης της Β’ ομάδας τιμωρήθηκαν με απευθείας κόκκινη και μπλε κάρτα για άκρως αντιαθλητική συμπεριφορά (αμοιβαία βιαιοπραγία). Τα δελτία των αθλητών κρατήθηκαν. Στο 51.48 του αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από υπόδειξη του παρατηρητή για εξύβριση προς το πρόσωπό του μετά από παρατήρηση με τις παρακάτω φράσεις «Άντε γ…. κομπλεξικέ μ… ηλ….». Για τη συγκεκριμένη αποβολή ο παρατηρητής κ. Παρτεμιάν σημείωσε ότι “ζήτησα την αποβολή του συνοδού της Α’ ομάδας, Γκαγκανά Κ. διότι σε παρατήρηση μου να καθίσει κάτω, είπε “Άντε γ… κι εσύ”. Θα ακολουθήσει έκθεση”

Τέλος, στο 59.13 του αγώνα έγινε διακοπή του παιχνιδιού για ένα λεπτό για να απομακρυνθούν ο πρόεδρος της Α’ομάδας Αντώνης Σαουλίδης και ο πρόεδρος της ΕΣΧΘ Δημήτρης Σαουλίδης διότι διαμαρτύρονταν στο διαιτητή Πατιό Κων/νο.