Το άθλημα του χάντμπολ συμμετείχε ενεργά στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου».
Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών με διοργανωτές την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ,
το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας.
Πήραν μέρος περισσότεροι από 3.000 μαθητές και μαθήτριες
όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ παρόντες ήταν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές διαφόρων αθλημάτων.
Από τα γήπεδα του χάντμπολ πέρασαν και έπαιξαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.
Φυσικά ήταν εκεί το επιτελείο της ΕΑΠ/ΟΧΕ αποτελούμενο από τους τεχνικούς συμβούλους- προπονητές ανάπτυξης Γιάννη Βαρελτζή, Γιώργο Κρανάκη, Δημήτρη Σκάρλο, Στέλιο Αλεπουδέα, Κώστα Κότσιρα, Κυριακή Μπακουλοπούλου και Χριστίνα Τζιάκουρη.