«Το Beach Handball έχει πολύ μέλλον στην Ελλάδα»

Πραγματοποιήθηκε στο Delfini at Sailing συνέντευξη Τύπου ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Γυναικών Beach Handball στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (24-29 Ιουλίου), αλλά και τις δράσεις του αθλήματος στην παραλία Σχινιά του Μαραθώνα, το διεθνές τουρνουά γυναικών, αλλά και η τελική φάση του 1ου Πανελληνίου Παίδων- Κορασίδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Σας καλημερίζω όλους σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο που είναι η δεύτερη χρονιά που φιλοξενεί τουρνουά του Beach Handball στην Αττική. Ευελπιστούμε η εγκατάσταση αυτή να είναι μαζί μας για αρκετά χρόνια από σήμερα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί ολόκληρη η Περιφέρειας της Αττικής δυστυχώς δεν έχει εγκαταστάσεις για το Beach Handball, άρα εστιάζουμε εδώ στο Delfini at Sailing και ευχαριστούμε και όλους τους ανθρώπους του για την φιλοξενία. Έγινε το πρώτο αναπτυξιακό τουρνουά φέτος, για τις νεαρές ηλικίες για αγόρια και κορίτσια και μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας γυναικών, η οποία έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Καζάν στο τέλος Ιουλίου. Σήμερα και αύριο θα γίνει επίσης και το Κύπελλο Ελλάδος. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα του Beach Handball, το οποίο στην Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά σημαντικό. Υπάρχει μια μεγάλη διοργάνωση επίσης, είναι οι Μεσογειακού Αγώνες παραλίας τους οποίους έχει αναλάβει η Πάτρα και μέσα εκεί υπάρχει το Beach Handball. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής που είναι κοντά μας και επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριες και τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, οι οποίες παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν για να προετοιμαστούν, κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Σπύρος Πάντζας (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού): «Θέλω να πω ότι μετά από 3,5 χρόνια που είμαι σε αυτό το πόστο και μιας και ο ρόλος της Περιφέρειας είναι πιο πολύ ελεγκτικός και λιγότερο δημιουργικός και αναπτυξιακός, θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει πως αν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις, θέληση και όραμα μπορείς να τα καταφέρεις. Θεωρώ ότι αποδείξαμε ότι η στήριξη στον ελληνικό αθλητισμό αποτέλεσε προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Η συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του αθλητισμού μια και όλοι ξέρουμε ότι τα οφέλη του διαχέονται στην κοινωνία. Ειδικότερα με την ΟΧΕ η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει επισφραγίστηκε με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε πριν λίγο καιρό με στόχο την ανάδειξη του χάντμπολ αλλά και του Beach Handball μέσα από την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχουν στην Αττική και πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υπάρξουν και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή και βέβαια την υλοποίηση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίξαμε δράσεις που διοργάνωσε η ΟΧΕ, το διεθνές τουρνουά γυναικών με την συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Ουγγαρίας, το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων, αλλά και το 5ο Κύπελλο Ελλάδος, το οποίο σε πολύ λίγο θα ξεκινήσει σε αυτές τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Να ευχηθούμε λοιπόν αυτή η συνεργασία με την Ομοσπονδία να συνεχίσει και να γίνει πιο στενή και να αποφέρει καρπούς. Κλείνοντας να ευχαριστήσω αυτούς που συμμετείχαν σε αυτές τις διοργανώσεις και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική μας στο Παγκόσμιο».

Κώστας Βιολιτζής (Πρόεδρος επιτροπής Beach Handball, μέλος ΔΣ ΟΧΕ): «Σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι με κάλυψε ο Γενικός με αυτά που είπε απλώς θα ήθελα εγώ να σας πω τι είναι το Beach Handball στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ξεκίνησε από μερικούς οραματιστές και αυτοί έβαλαν τα θεμέλια για τις επιτυχίες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια. Μια από αυτούς είναι η προπονήτριά μας η Μαρία Καραντώνη. Αυτούς τους 3-4 ανθρώπους εμείς ως επιτροπή προσπαθήσαμε στο διάστημα αυτό να τους αγκαλιάσουμε και να τους βοηθήσουμε έτσι ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα. Στα πλαίσια αυτά καταφέραμε ακούγοντας τις δικές τους προσδοκίες να τους συνοδεύσουμε πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στην Κροατία και η ομάδα να καταλάβει την 6η θέση, κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο λοιπόν της ανάπτυξης του αθλήματος διοργανώσαμε το 1ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα Beach Handball. Ταυτόχρονα υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός που θα φτάσει μέχρι του χρόνου για τους Μεσογειακούς Αγώνες παραλίας. Είναι ένα άθλημα που έχει αρκετές διακρίσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε Εθνικό. Μάλιστα αν κάποιος συναθροίσει ότι σύντομα στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το Beach Handball θα είναι επίσημο άθλημα, τα πράγματα θα γίνουν πιο σοβαρά. Το Beach Handball έχει πολύ μέλλον στην Ελλάδα. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής που αντιλαμβάνεται τα πράγματα που έρχονται, τους ιδιοκτήτες του Delfini at Sailing και να ευχηθώ στην Μαρία Καραντώνη και στις αθλήτριές της να μας φέρουν όσο πιο μεγάλη διάκριση γίνεται».

Πέτρος Σπανός (Εκπρόσωπος του Delfini at sailing): «Νιώθουμε πολύ όμορφα που το κατάστημά μας φιλοξενεί αυτήν την δραστηριότητα και βοηθάει την Εθνική μας ομάδα να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο. Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ ευχάριστα και ευελπιστούμε να συνεχίσουν έτσι. Καλή επιτυχία ευχόμαστε και κάθε χρόνο να γίνονται καλύτεροι».

Μαρία Καραντώνη (Προπονήτρια Εθνικής ομάδας γυναικών): «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής και ειδικά τον Σπύρο Πάντζα για την ευκαιρία που μας έδωσε να προετοιμαστούμε και να δώσουμε αυτά τα φιλικά παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς σε δυο βδομάδες ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χωρίς αυτά θα ήταν πολύ δύσκολο. Κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Ευχαριστώ και το Delfini at sailing που ήταν δίπλα μας σε ό,τι θέλαμε. Στο αγωνιστικό κομμάτι έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Στον όμιλο θα παίξουμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισοανία, την Αυστραλία που δίνει εδώ και ένα μήνα φιλικά στην Ευρώπη και την Παραγουάη που είναι στα μέτρα μας. Πιστεύουμε στις αθλήτριές μας, έχουμε δουλέψει αρκετά και το μόνο αρνητικό είναι τα παιχνίδια που δεν έχουμε στα πόδια μας και η απώλεια της τερματοφύλακας Μάγδας Κεπεσίδου που  είναι τραυματίας. Ελπίζουμε από Δευτέρα να είναι ξανά μαζί μας».

Ελένη Μούρνου (αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής. Χρειαζόμαστε αυτή την στήριξη. Στον όμιλό μας έχουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα που ήταν η πρωταθλήτρια κόσμου. Προσπαθούμε αρκετά, είναι κάτι δύσκολο επειδή δεν έχουμε παίξει πολλά φιλικά, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».