Φινάλε στα σεμινάρια ΣΥΠΧΕ και ΚΕΔ

Στο Δημαρχείο Βύρωνα και το κλειστό γυμναστήριο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε το διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών, όπου δίδαξε μεταξύ άλλων και ο Λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ Roman Filz.

Διοργανωτής ήταν ο Αθηναϊκός, συνδιοργανωτές ΣΥΠΧΕ, ΕΑΠ/ΟΧΕ, ΕΣΧΑ, ενώ είχε την αιγίδα των Δήμου Βύρωνα και ΓΓΑ, αφού ήταν ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «Be Active»

Οι βεβαιώσεις του σεμιναρίου είναι απαραίτητες για την έκδοση της Κάρτας Ανάπτυξης, για την νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Στα γραφεία του ΣΥ.Δ.Χ.Α. και στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου διεξήχθη το επιμορφωτικό σεμινάριο της ΚΕΔ/ΟΧΕ, ενώ αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη η θεωρητική και η πρακτική ενότητα του σεμιναρίου έλαβε χώρα στο ΕΓ Μίκρας.

 

Ειδικότερα για το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος τονίζει: “Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15/09/2018 στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, το επιμορφωτικό σεμινάριο για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, διαιτητών και παρατηρητών Α κατηγορίας και συγκεκριμένα για τους διαιτητές της Βορείου Ελλάδος, που διοργανώνει η κεντρική επιτροπή διαιτησίας.
Στο σεμινάριο παρεβρέθηκαν διαιτητές και παρατηρητές από τους συνδέσμους Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Κοζάνης και Δράμας.
Παρά την πρωτοφανή μείωση της διάρκειας του σεμιναρίου σε μόνο μία ημέρα λόγω οικονομικών περιορισμών από την ομοσπονδία, η ποιότητα της γνώσης που μεταφέρθηκε στους διαιτητές είναι ικανή να εμφανίσει αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους! Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη διατήρησης της απόδοσης των διαιτητών σε υψηλα επίπεδα, καθώς οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες φέτος, εξαιτίας της ποιοτικής αναβάθμισης των ομάδων και για τον λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη αδιάλειπτης συμμετοχής όλων των στελεχών στα πρωταθλήματα με μηδενικές απουσίες.
Ο απολογισμός της χρονιάς έφερε χαμόγελα σε όλους καθώς σε γενικές γραμμές κρίθηκε επιτυχημένη σε όλους τους τομείς με ανοδικές τάσεις στην απόδοση των στελεχών!
Το αίσθημα πως η διαιτησία αλλάζει επίπεδο ήταν διάχυτο στους διαιτητές και τους παρατηρητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο! Μια προσπάθεια που άρχισε στο περσινό σεμινάριο με καινούριες τακτικές εκπαίδευσης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν και φέτος κάνοντας φανερή την ικανοποίηση των συμμετεχόντων για όσες γνώσεις έλαβαν μέσα από μια περιεκτική προσπάθεια των κυρίων Μίγκα και Μεϊμαρίδη!
Ο ΣΥ.Δ.ΧΕ.Β.Ε. ευχαριστεί θερμά την Κ.Ε.Δ.Χ. για την εξαιρετική οργάνωση, τον Πρόεδρο κο Μίγκα και τα μέλη κο Μεϊμαρίδη και κο Αγγελίδη. Επίσης εύχεται ολόψυχα, καλή επιτυχία στον κο Αγγελίδη στα νέα του καθήκοντα, στην Κ.Ε.Δ.Χ.”