Connect with us

Εθνικές Ομάδες

Χριστούγεννα με τη… δεύτερη οικογένεια

Η Εθνική παίδων αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης με προορισμό το Μπρτσκο της Βοσνίας, για μία αποστολή δέκα ημερών που περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο Lokomotiva Cup, αλλά και φιλικούς αγώνες με τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Η Εθνική παίδων αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης με προορισμό το Μπρτσκο της Βοσνίας, για μία αποστολή δέκα ημερών που περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο Lokomotiva Cup, αλλά και φιλικούς αγώνες με τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Χριστούγεννα στα γήπεδα θα κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά αυτό ουδόλως πτοεί τους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο. Αντιθέτως, όπως δήλωσαν στο e-handball.gr, η Εθνική είναι μία δεύτερη οικογένεια και ταξίδια όπως αυτό εντάσσονται στις αναγκαίες θυσίες στο δρόμο προς το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας.

«Ευκαιρία το τουρνουά της Βοσνίας»  
«Συνεχίζουμε κανονικά τον προγραμματισμό μας με την Εθνική παίδων. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτό το τουρνουά που θα συμμετάσχουμε στη Βοσνία, μαζί με τα δύο φιλικά στη Σερβία. Θα γνωρίσουμε νέες ομάδες, θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πως εξελίσσεται η δουλειά μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συνέχεια καθ’ όλη τη χρονιά και θα υπάρξει και του χρόνου, απ’ όσα γνωρίζουμε. Μας βοηθάει όχι μόνο ατομικά αλλά και σαν ομάδα. Δενόμαστε περισσότερο κάτι το οποίο είναι σημαντικό για το στόχο μας που είναι το Παγκόσμιο του 2021. Πάμε με πάρα πολύ όρεξη σε αυτό το ταξίδι», είπε αρχικά ο αθλητής του ΑΕΣΧ Πυλαίας, Πανταλέων Αλεξανδρίδης και πρόσθεσε ότι « θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα γήπεδα στα παιδιά που είναι τραυματίες αυτή τη στιγμή και δεν μπορούν να ακολουθήσουν την αποστολή. Το γεγονός ότι θα βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειες μας τα Χριστούγεννα είναι κάτι που σίγουρα σκέφτονται όλοι και κυρίως οι οικογένειές τους, όμως το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύω πως μετά από τόσες συναντήσεις είναι σαν μια δεύτερη οικογένεια. Είναι μέρος από τις θυσίες που κάνει ο καθένας μας, είτε παίκτης, είτε προπονητής, είτε παράγοντας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο του 2021».

«Μας βοηθούν οι συνεχόμενες συναντήσεις»
Ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Στανκίδης, υπογράμμισε ότι  «γίνεται κάτι πολύ καλό γύρω από εμάς με στόχο το Παγκόσμιο του 2021, είναι μεγάλη εμπειρία και ένα ωραίο ταξίδι. Ξεκινάμε με θετικές σκέψεις σε αυτήν την αποστολή. Οι συνεχόμενες συναντήσεις μας βοηθούν πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι στο να ενωθούμε σαν ομάδα και σαν άνθρωποι. Όσο ζεις με έναν άνθρωπο τον μαθαίνεις και συνεργάζεσαι καλύτερα μαζί του. Για εμένα θα είναι πρώτη χρονιά που θα είμαι μακριά από το σπίτι τα Χριστούγεννα, αλλά και εδώ μια ενωμένη οικογένεια είμαστε. Χαντμπολική μεν, αλλά πάνω απ’ όλα οικογένεια», είπε ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας.

«Το κλίμα παραπάνω από καλό»
Από την πλευρά του ο περιφερειακός της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσιώνης, δήλωσε ότι «αισθάνομαι πολύ ωραία που μετά από δύο μήνες βρισκόμαστε και πάλι με την Εθνική ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι παραπάνω από καλό. Είμαστε όλοι μαζί και περνάμε πάρα πολύ ωραία όπου κι αν βρισκόμαστε. Γενικά πάντα ανυπομονούμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον. Οι συνεχόμενες συναντήσεις μας βοηθάνε πάρα πολύ. Όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο. Πρέπει να το βλέπουμε όλο και πιο σοβαρά αυτό που γίνεται»

Στο LOKOMOTIVA Cup συμμετέχουν 17 ομάδες παίδων και η Εθνική έχει συμπεριληφθεί στον Α’ όμιλο με αντιπάλους τις Βοϊβοντίνα (Σερβία), Ντούγκο Σέλο (Κροατία) και Κασσάνο (Ιταλία). Σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Ντούγκο Σέλο (18:00).

Οι 18 αθλητές που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γεωργιάδης είναι οι: Κοτσιώνης, Βασιλείου, Στάθης, Δικαιούλιας (ΑΕΚ), Κυριακίδης, Μπαμπατζανίδης, Γιορανίδης (ΠΑΟΚ), Τζωρτζίνης, Παπαγιάννης, Στανκίδης (Φίλιππος Βέροιας), Αναγνωστόπουλος, Μπινιάρης (Διομήδης Άργους), Αναστασίου, Σκούφας (Αρχέλαος Κατερίνης), Παπάζογλου (ΑΟ Προσοτσάνη), Παγιάτης (ΑΣΕ Δούκα), Αλεξανδρίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Σινά (Δράμα 1986).

More in Εθνικές Ομάδες