«Ψευδείς ισχυρισμοί»

Τις τελευταίες δυο ημέρες και ύστερα από την μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση της ομάδας μας, γίναμε γνώστες δημοσιευμάτων σε Ισραηλινά και διεθνή ΜΜΕ, που αναφέρονται στον αγώνα ΑΕΚ – SGS Ramhat Hashron παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Η ΑΕΚ πληροφορεί το κοινό για τα εξής:

1. Στο γήπεδο, αναρτήθηκαν ΜΟΝΟΝ οι σημαίες που επιβάλλουν οι κανονισμοί, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF) και της διοργάνωσης (Challenge Cup). Δεν σηκώθηκε καμία άλλη σημαία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής. Οπότε ο ισχυρισμός ότι η ΑΕΚ δεν επέτρεψε ή αρνήθηκε την ανάρτηση της Ισραηλινής σημαίας, είναι απολύτως αναληθής και προσχηματικός.

2. Ο σύλλογος μας σέβεται απόλυτα τους αντιπάλους που φιλοξενεί και το αποδεικνύει στην πράξη, όπως και στην περίπτωση του αγώνα με την Ραμάτ Ασρόν στην Αθήνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης την Παρασκευή στις 15:30, δόθηκαν στη Ραμάτ τα βάρη και τα όργανα ισορροπίας (Bosu) της ομάδας μας. Επιπρόσθετα επιτράπηκε η είσοδος με λίστα (guest list), σε μέλη της ισραηλινής κοινότητας που διαμένουν στην Αθήνα, τα οποία τοποθετήθηκαν στον χώρο VIP των κερκίδων, πανηγυρίζοντας τα τέρματα της ομάδας τους και σηκώνοντας τις σημαίες του Ισραήλ, χωρίς να δημιουργηθεί απολύτως το παραμικρό περιστατικό.

3. Η Τεχνική Σύσκεψη δεν έγινε στις κερκίδες όπως ψευδώς παρουσιάζεται, αλλά σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, έξω από το χώρο που είναι τοποθετημένες οι κερκίδες. Διευκρινίζεται επίσης, ότι η Τεχνική Σύσκεψη άλλαξε ώρα κατόπιν αιτήματος της φιλοξενούμενης ομάδας, ώστε οι αντιπρόσωποι της να βρεθούν εγκαίρως σε εκδήλωση συμπατριωτών τους, στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που τέθηκε υπόψη όλων των παραγόντων της σύσκεψης, που έκαναν δεκτό το αίτημα της φιλοξενούμενης. Να ληφθεί υπόψη, ότι οι δυο εκπρόσωποι των φιλοξενουμένων, δεν προέβαλλαν καμία ένσταση ή διαφωνία κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της Τεχνικής Σύσκεψης. Πολύ περισσότερο έδειξαν να θέλουν να τελειώσει σύντομα, ώστε να βρεθούν στην εκδήλωση των συμπατριωτών τους, κάτι που έγινε με μεταφορικό μέσο που προσφέρθηκε από την ΑΕΚ.

4. Τα φύλλα αγώνα μοιράστηκαν τυπωμένα πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Προκαλεί απορία ο ισχυρισμός ότι οι αντίπαλοι μας, δεν έλαβαν αντίγραφα.

5. Κάτι ακόμα που προκαλεί μεγάλη έκπληξη, είναι ο ισχυρισμός για την θερμοκρασία. Ενώ η ώρα έναρξης του αγώνα ήταν η 13:30, στην εγκατάσταση  λειτουργούσε από τις 11:00 το κεντρικό σύστημα κλιματισμού, το οποίο ήταν ρυθμισμένο στους 20C. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν έγινε κανένα παράπονο για την θερμοκρασία, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το τέλος του αγώνα, από τους εκπροσώπους της Ραμάτ Ασρόν. Στη διάθεση κάθε αξιωματούχου το η βεβαίωση κατανάλωσης και δαπάνης θέρμανσης του Γυμναστηρίου, που ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

6. Σε ότι αφορά το κάπνισμα, να ληφθεί υπόψη ότι απαγορεύεται με Νόμο στους κλειστούς χώρους, ενώ υπάρχει χώρος πίσω από τις κερκίδες στον οποίο οι θεατές που επιθυμούν να καπνίσουν, βγαίνουν έξω από το γυμναστήριο.

7. Η “καταγγελία” ότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια του αγώνα, έρχεται να ολοκληρώσει μια σειρά ψευδών ισχυρισμών. Οι μόνες σημαίες που σηκώθηκαν ενώ παιζόταν το παιχνίδι και μάλιστα χωρίς πρόβλημα, ήταν οι σημαίες του Ισραήλ, από τους προσκεκλημένους φίλους της ομάδας στα VIP. Και πάλι προκαλεί απορία, γιατί οι εκπρόσωποι της Ραμάτ καταφεύγουν σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Η ΑΕΚ απέδειξε στο γήπεδο ότι ήταν καλύτερη ομάδα αυτού του ζευγαριού, νικώντας και στους δυο αγώνες με διαφορά 16 τερμάτων. Αν αυτό δημιουργεί προβλήματα σε άλλους, ας μην προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ψεύδη, να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλού.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία θα εκφράσουμε τις απόψεις μας στην EHF αν μας ζητηθεί.