Όλα έτοιμα για τη γιορτή στο Πεδίον του Άρεως

αφισα 40 χρονια επιτυχιες

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «40 χρόνια και συνεχίζουμε…» στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 σε συνδιοργάνωση Περιφέρειας Αττικής, Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Κομισιόν «Be Active» και στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 χρόνων (1977-2017) από τη γέννηση του ελληνικού χάντμπολ.

Πολλές ομάδες με εκατοντάδες παιδιά από τους συλλόγους της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), έχουν δηλώσει συμμετοχή στην μεγάλη γιορτή, ενώ αναμένονται και μαθητές-μαθήτριες από τα Δημοτικά σχολεία της Αθήνας για να παίξουν χάντμπολ να διασκεδάσουν σε μία πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς φίλους.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν αγώνες ανάμεσα σε γονείς – παιδιά, ενώ θα συμμετέχουν Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες, διεθνείς αθλητές, πολιτικοί, προπονητές και δημοσιογράφοι.

Όπως όλες οι εκδηλώσεις του χάντμπολ, έτσι και αυτή θα έχει πλούσια κοινωνικά μηνύματα. Θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών, τροφίμων και φαρμάκων από την «Αλληλεγγύη για όλους», επίσης θα είναι εκεί για ιατρικές ενημερώσεις το τμήμα ανοσολογίας-μικροβιολογίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενώ το «παρών» θα δώσει και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

 

Τα είδη πρώτης ανάγκης, τροφίμων και φαρμάκων

Είδη

-Πάνες (Νο 3,4,5)

-Μωρομάντηλα

-Σερβιέτες

-Χαρτί υγείας

-Σαπούνια

-Χλωρίνη

-Σακούλες απορριμμάτων

Τρόφιμα

-Όσπρια

-Ρύζι

-Σάλτσες

-Πλιγούρι

-Φρυγανιές

-Φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες

-Μπισκότα

Φάρμακα

– Αντιβιοτικά

– Παυσίπονα/αντιπυρετικά

– Αντιμυκητιασικές αλοιφές

– Αλοιφές για μωρά

– Αντισηπτικά προϊόντα

– Αντιβιοτικά κατά θετικών μικροοργανισμών και φάρμακα για δερματολογικές παθήσεις

– Αντιβιοτικά κατά των λοιμώξεων, φάρμακα για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας

– Αντισταμινικά, αντιδιαρροϊκά, αντιόξινα

-Φάρμακα για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Η πρόσβαση

Η πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίο του Άρεως βρίσκεται μπροστά από την σχολή Εθνικής Άμυνας και πάνω ακριβώς από την υπογειοποιημένη οδό Μουστοξύδη, η οποία συνδέει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με την οδό Ευελπίδων.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τις ομάδες, καθώς και τα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν στον χώρο μπροστά από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, η οποία βρίσκεται στην συνέχεια του Πανελληνίου παράλληλα με την οδό Ευελπίδων.

Από εκεί η πρόσβαση των παιδιών και των γονέων στην πλατεία Πρωτομαγιάς θα γίνει από την πύλη του Πεδίου του Άρεως που βρίσκεται μπροστά από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (αριστερά με κατεύθυνση προς την Βόρεια πλευρά και περνώντας μπροστά από το θέατρο Άλσους η πλατεία πρωτομαγιάς είναι σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την πύλη).

Η πρόσβαση στην πλατεία μπορεί να γίνει και από το παρκινγκ των δικαστηρίων, αφού η σκάλα οδηγεί ακριβώς στο σημείο που θα είναι η εκδήλωση.

Επίσης αν κάποιος παρκάρει μπροστά από τα δικαστήρια (πρωτοδικείο Αθηνών) στην οδό Ευελπίδων επίσης θα βρεθεί πολύ κοντά στην πλατεία πρωτομαγιάς.