Όλα για την πρόκριση!!!

Η Εθνική Ανδρών θα δίνει σήμερα (12/5), στο Αϊντχόβεν, ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της.
Η Ελλάδα μετά το 31-27 επί της Ολλανδίας στην Κοζάνη, βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025.

Οι Έλληνες διεθνείς είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και για τις δυσκολίες του αγώνα, καθώς καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους απέναντι στο Νο12 του ευρωπαϊκού ranking, αλλά φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά και το τι διακυβεύεται για το ελληνικό χάντμπολ που έχει να προκριθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εδώ και 20 χρόνια.

Η Εθνική ομάδα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα έως 4 γκολ διαφορά αν σημειώσει τουλάχιστον 28 τέρματα (περισσότερα από ότι οι Ολλανδοί στην Κοζάνη).

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΕΡΤSPORTS2.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Τσέχοι Χόρασεκ- Νοβότνι -που σφύριξαν και τον αγώνα Ελλάδα- Κροατία, πέρσι στη Χαλκίδα- με παρατηρητή τον Σουηδό Όλσον.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Χάρης Μάλλιος δήλωσε:
“Έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο και απαιτητικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στο πνευματικό κομμάτι. Η αρχή του αγώνα θα παίξει μεγάλο ρόλο, δεν θέλουμε να παρασυρθούμε στο ρυθμό των Ολλανδών, ενώ πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τις ειδικές καταστάσεις. Χρειάζεται υπομονή για 60 λεπτά για να πάρουμε μια ιστορική πρόκριση για το άθλημα”.