Ακόμα πιο κοντά!

Με κορυφαίους τους Δημήτρη Μελετάκο (7 γκολ), Στέλιο Ασβεστά (5 γκολ) και τον τερματοφύλακα Γεράσιμο Βλαχοθανάση ο Άρης νίκησε 25-22 τον Φοίβο Συκεών στη Νίκαια και «αγγίζει» τον στόχο της παραμονής.

Με αυτό το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε και μαθηματικά ότι Φίλιππος και Άρης (Α’ ζευγάρι) θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ απέναντι σε ΧΑΝΘ και Φοίβο Συκεών (Β’ ζευγάρι).

Ωστόσο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα ζευγάρια της πρώτης φάσης, αφού ο Άρης αν κερδίσει στη Δράμα θα βγει 9ος και θα πάρει το πλεονέκτημα έναντι του Φιλίππου που έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ όλους αφού θα παίξει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και λογικά δεν θα πάρει άλλον πόντο.

Και όλα αυτά ενώ ακόμα εκκρεμεί η απόφαση της αθλητικής δικαστή για το Διομήδης- Φοίβος (2η αγωνιστική). ΧΑΝΘ και Φοίβος θα είναι το δεύτερο ζευγάρι της πρώτης φάσης, αλλά και εκεί δεν έχει ξεκαθαρίσει το μεταξύ τους πλεονέκτημα, αφού έχουν -έστω και λιγοστές- ελπίδες να πάρουν βαθμούς κυρίως από τα εντός έδρας παιχνίδια τους με Διομήδη και Πυλαία αντίστοιχα.

Ο Άρης ήλεγχε το ματς από την αρχή και έφτασε να προηγείται +4 (14-10) στο 37’ με τον Ασβεστά. Ο Φοίβος αντέδρασε και ξαναμπήκε στο ματς στο 54’ όταν ο Μέτσης μείωσε σε 19-18, αλλά οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την νίκη με σερί 4-0 για το 23-18 στο 59’!

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 25-22

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 4-3, 8-6, 10-7, 11-9 (ημχ.), 13-10, 14-11, 15-12, 16-15, 21-18, 25-22

ΑΡΗΣ (Μελετάκος): Λαδάκης, Αθανασίου 3, Γρηγοράκης, Μουλιάτος, Μελετάκος 7, Μαλανδρένιας 1, Ασβεστάς 5, Παπαδόπουλος, Ταβλαρίδης, Χαρμπής, Μιμίκος 3, Χουρσουντιάν, Χαραλάμπους 2, Βίδρας, Αμανατίδης 4, Βλαχοθανάσης.

ΦΟΙΒΟΣ (Τσολάκος): Γρηγοριάδης, Πατραμάνης, Μαρκατάτος 1, Μέτσης 5, Δέσπος 2, Ζέλιτς 4, Αθανασιάδης 3, Γιαγκούλας, Μανωλούδης 1, Μαργαρίτης, Σιγγιρίδης 1, Πατσιάς, Δεληζάνος 2, Τσιντίδης 3, Παπαγεωργίου, Μήγγας.

Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κόκκινη: 56: 51 Μιμίκος (τρία δίλεπτα), Πέναλτι: 2/3-3/4

 

Ο delegate του αγώνα Τάκης Αντωνόπουλος έγραψε  στο φύλλο αγώνα:

«Στο 50:18 του αγώνα ο προπονητής του Φοίβου Αντώνης Τσολάκος δέχθηκε δίλεπτη αποβολή, ύστερα από υπόδειξη μου για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές. Στο τέλος του αγώνα ο συνοδός του Φοίβου Πρόδρομος Μουδιώτης προέβη σε λεκτικό προπηλακισμό προς το πρόσωπο μου, λέγοντας: ’’Βλαχομαγκές δεν σηκώνουμε’’ και έμμεση απειλή λέγοντας: ’’Άμα σε βουτήξω, θα σου δείξω εγώ’’, παρουσία του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, της γραμματείας και των διαιτητών.