Ανάμεσα στους αστέρες

Περισσότεροι από 1.500 θεατές αποθέωσαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, ο μόνος που κατάφερε να μπει στο «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame».

Στην μεγάλη εκδήλωση πήραν μέρος Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, μεγάλοι αστέρες από όλα τα αθλήματα, αλλά και καλλιτέχνες, σε έναν αγώνα που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων ήταν εκεί οι Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Ρεντζιάς, Χατζής, Σφαιρόπουλος, Γιαννάκης, Ιωαννίδης, Γαλακτερός, Μπουντούρης, Καραγκούνης, Μουρούτσος, Ιακωβάκης, Αφρουδάκης, Βλάχος κ.α.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ήταν και δύο δικοί μας, δύο εκπρόσωποι ελληνικού χάντμπολ, ο Νίκος Γραμματικός, νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών και της ΑΕΚ, καθώς και αρχηγός της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 και ο Σάββας Καρυπίδης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα, κλήθηκε στην μικτή κόσμου και φυσικά συμμετείχε και αυτός στις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών.

Μάλιστα στον αγώνα μπάσκετ που ακολούθησε μετά την παρουσίαση από τον -επίσης άνθρωπο του χάντμπολ- Μιχάλη Φουντεδάκη, ο Κατερινιώτης εξτρέμ είχε πολύ καλή παρουσία με 8 πόντους!

Νίκος Γραμματικός και Σάββας Καρυπίδης μίλησαν στο e-handball.gr για αυτή την εμπειρία

Νίκος Γραμματικός: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που παρευρεθήκαμε σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Έχουμε να κάνουμε με έναν σπουδαίο αθλητή, αλλά στο πλαίσιο όχι του μπάσκετ, αλλά συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Με την σοβαρότητα, το ήθος του και τον επαγγελματισμό του, έδωσε έμπνευση σε πάρα πολύ κόσμο, ανεξαρτήτου αθλήματος».

Σάββας Καρυπίδης: «Πραγματικά η παρουσία μου είναι πολύ τιμητική. Ήμουν δίπλα σε μεγάλους αθλητές. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που είμαστε εδώ για τον Νίκο Γκάλη. Περάσαμε πολύ όμορφα, ήταν μια μεγάλη γιορτή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, γέμισε το γήπεδο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα».

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Κώστας Σταματιάδης Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ, ως επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών.