Ανακοίνωση-απάντηση από Διομήδη

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ HANDBALL

Μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook, ο Διομήδης Άργους εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία παραθέτει τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Φοίβο Συκεών, που αρχικά αναβλήθηκε και τελικά οδήγησε στο μηδενισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως παρά το πρόβλημα που είχε το γήπεδο, ο Φοίβος επέμενε να διεξαχθεί το παιχνίδι και πως παρά τις κινήσεις που έκανε η ομάδα για την έρευση τόπου διαμονής, η απάντηση ήταν πως δεν θα χρειαστεί γιατί οι φιλοξενούμενοι θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Λύκων»:

1.Το πρόβλημα με την οροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου διαπιστώθηκε στις 14:00 και από εκείνη την ώρα μέχρι την απόφαση της οριστικής αναβολής του αγώνα κάναμε, σε συνεργασία με τους ανθρώπους από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Άργους Μυκηνών, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιλυθεί. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου.

2.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άργους, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνες όλες τις πλευρές. Το σενάριο όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα καθώς διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω γήπεδο ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτή της Νέας Κίου.

3.Κλήθηκαν κατόπιν οι εκπρόσωποι των ομάδων από παρατηρητή και διαιτητές και ερωτήθηκαν αν συναινούν για την διεξαγωγή του αγώνα με ευθύνη των ομάδων, κάτι που θα έπρεπε να πιστοποιηθεί ενυπόγραφα. Οι άνθρωποι του Φοίβου απάντησαν θετικά, εμείς απαντήσαμε αρνητικά, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Κατόπιν τούτου οι διαιτητές και ο παρατηρητής προχώρησαν σε οριστική αναβολή, βάσει κανονισμού, και ενημέρωσαν τους υπευθύνους των ομάδων ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί την επόμενη ημέρα (30/9/2018) την ίδια ώρα (18:00) στο ίδιο γήπεδο και με τις ίδιες συνθέσεις , κάτι που ανέγραψαν και στο φύλλο αγώνα.

4.Μετά την οριστικοποίηση της αναβολής και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Δήμου, ξεκινήσαμε άμεσα την διαδικασία αναζήτησης ξενοδοχείου για την διαμονή της αποστολής του Φοίβου. Μετά από λίγα λεπτά όμως, ο υπεύθυνος αποστολής του Φοίβου μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για ξενοδοχείο διότι η οριστική απόφαση του Φοίβου, κατόπιν εντολής του Προέδρου της ομάδας, ήταν να μην διανυκτερεύσουν αλλά να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Το σωματείο της Θεσσαλονίκης ήθελε πάση θυσία να διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο, ακόμα και με πετσέτες και κουβάδες, διότι δεν επιθυμούσε να διανυκτερεύσει και να αγωνιστεί την επόμενη μέρα όπως ρητά ορίζει ο κανονισμός. Τους λόγους τους γνωρίζουν οι άνθρωποι του Φοίβου, δεν θα τους κατονομάσουμε εμείς.

Ο Διομήδης πριν, κατά τη διάρκεια και την επόμενη μέρα του αναβληθέντος αγώνα λειτούργησε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους αθλητές, το άθλημα και τις υπόλοιπες 10 ομάδες της Handball Premier, προασπίζοντας την υγεία των αθλητών και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι συντελεστές του αγώνα (διαιτητές και παρατηρητής). Ο αγώνας θα πάρει τον δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και αυτή και μόνο αυτή μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του. Κανείς άλλος δεν έχει την δικαιοδοσία να το κάνει και κανείς δεν είναι υπεράνω κανονισμών.

Ποσώς μας ενδιαφέρει η έκβαση της υπόθεσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε τίποτα περαιτέρω νομικά όποια και αν είναι η απόφαση. Αυτό που δεν δεχόμαστε όμως είναι η παραποίηση της αλήθειας, οι προσβολές, οι απειλές και οι ύβρεις, σε ένα σκηνικό ντροπής που έχει στηθεί τις 2 τελευταίες μέρες στο γήπεδο και το διαδίκτυο.

Εγκαλούμαστε εμείς ως σωματείο αντί να εγκαλούνται αυτοί που
1.Επέμεναν για την διεξαγωγή του αγώνα σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο αδιαφορώντας για την υγεία των αθλητών τους και

2.Πήραν το ρίσκο, εν μέσω του χειρότερου κυκλώνα των τελευταίων χρόνων, να ταξιδέψουν 700 χιλιόμετρα επιστροφή, μέσα στη νύχτα και με έναν οδηγό ο οποίος ήδη έχει κάνει άλλα 700 χιλιόμετρα από το πρωί (κάτι το οποίο παρεμπιπτόντως απαγορεύεται από τον νόμο)

Το λογικό δηλαδή όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα είναι να παίξεις ένα αγώνα 60 λεπτών σε ένα γήπεδο που στάζει νερά και να ταξιδέψεις 700 χιλιόμετρα περνώντας μέσα από τη δίνη του κυκλώνα αντί να καταλύσεις ασφαλώς σε ένα ξενοδοχείο;

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου, κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζει το σωστό. Τους καλούμε μόνο, έστω και την ύστατη ώρα, να βρουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγουν να πουν την αλήθεια στις οικογένειες των αθλητών τους και τους φίλους του Φοίβου και του αθλήματος».