Ανακοίνωση της ΟΧΕ για τον Πάνα Λάσκαρη

Πάνας

«Μεγάλε Πάνα σε αποχαιρετούμε

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Στέλιος Αγγελούδης και το προσωπικό της ΟΧΕ, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Πάνα Λάσκαρη σε ηλικία 83 ετών.

Ο Πάνα Λάσκαρης υπήρξε μία καταλυτική και εμβληματική προσωπικότητα στην πορεία και εξέλιξη του ελληνικού χάντμπολ και κυρίως στα πρώτα βήματα των Εθνικών μας ομάδων.

Διατέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής την περίοδο 1990-1995, οδηγώντας την Εθνική Ανδρών στην 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 στην Αθήνα, θέση που είναι η κορυφαία της μέχρι και σήμερα στην διοργάνωση, αλλά και σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων, το 1991 στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), το 1993 στην Αίγυπτο και το 1995 στην Αργεντινή.

Γεννήθηκε στην Κονστάντσα της Ρουμανίας στις 14 Σεπτεμβρίου 1934 και μετά την αθλητική του πορεία, έγραψε ιστορία ως προπονητής στην Μπακάου, στην Μπάγια Μάρε και την Εθνική Ρουμανίας.

Το 1974 δημιούργησε την HC Minaur Baia Mare, την πρώτη ομάδα αποκλειστικά για χάντμπολ στην Ρουμανία και την οδήγησε στην κατάκτηση δύο EHF Cup, τριών κυπέλλων Ρουμανίας, σε τρεις ημιτελικούς στο κύπελλο κυπελλούχων και σε άλλους τέσσερις τελικούς πρωταθλήματος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 κέρδισε με την Εθνική Ρουμανίας το χάλκινο μετάλλιο!

Ο σπουδαίος τεχνικός ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος της Μπάγια Μάρε, ενώ η τελετή της κηδείας του, πραγματοποιήθηκε στο νέο υπερσύγχρονο κλειστό της ομάδας που ανακατασκευάστηκε το 2014 και πήρε το όνομα του.

Μεγάλε Πάνα το ελληνικό χάντμπολ σε ευχαριστεί θερμά.

Καλό ταξίδι στα αιώνια γήπεδα του χάντμπολ».