Ανακοίνωση της IHF για το Beach Handball

Beach handball news

Όπως είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αποφάσιζε για την ένταξη του Beach Handball στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πλαίσιο της 131ης συνόδου της, στη Λίμα του Περού το διάστημα 13-16 Σεπτεμβρίου.

Όμως αυτό δεν συνέβη, παρότι το Ολυμπιακό Πρόγραμμα του 2004 (Παρίσι) ήταν στην ημερήσια διάταξη και το beach handball δεν ήταν μέσα σε αυτό.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ με γρήγορα αντανακλαστικά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ θα λάβει την απόφαση για πρόσθετα αθλήματα το 2019-20. Σε περίπτωση που το beach handball γίνει ολυμπιακό άθλημα, η IHF δεν θα ανεχτεί καμία μείωση ομάδων ή αθλητών στο χάντμπολ σάλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, στην επιστολή της 9ης Ιουνίου 2017 η ΔΟΕ ενημέρωσε την IHF ότι θα συνεργαστούν για να εντοπίσουν τις πιθανές ευκαιρίες επίδειξης για αυτό το συναρπαστικό άθλημα στο Τόκιο 2020, για να βασιστούν στην εισαγωγή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018».