«Βλέπει» τελικό η ΑΕΚ!

Η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ στις κληρώσεις για τα προημιτελικά και ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ και ευχής έργον είναι για το ελληνικό χάντμπολ να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει σε άλλη μία σημαντική διάκριση.

Η Ένωση όχι μόνο απέφυγε τις ισχυρές CSM Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και Νέβα (Ρωσία), οι οποίες θα βρεθούν πιθανότατα στον έναν ημιτελικό, αλλά θα παίξει με αντιπάλους που είναι στα μέτρα της και μάλιστα με τους επαναληπτικούς στην έδρα της.

Πιο συγκεκριμένα στα προημιτελικά η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με την Ντιναμό Βίκτορ με το πρώτο ματς να γίνεται στη Σταυρούπολη 23-24 Μαρτίου και τον επαναληπτικό στην Αθήνα 30-31 Μαρτίου

Η Ρωσική ομάδα έκανε την ανατροπή εις βάρος της Άρενταλ, στους «16», αφού έχασε 27-21 στη Νορβηγία, αλλά πέρασε με το 31-22 του δεύτερου αγώνα. Είναι ομάδα που δεν τρομάζει και επίσης διανύει κακή σεζόν στην Ρωσία (8η θέση με 15 πόντους, μία θέση πάνω από τις θέσεις των πλέι άουτ). Διαθέτει τον 23χρονο δίμετρο δεξιό ίντερ Ρουσλάν Ντάσκο που θεωρείται μεγάλο ταλέντο και έβαλε 8 γκολ στη ρεβάνς με την Άρενταλ.

Κόντρα σε Μαδέιρα ή Ντίκεν

Εφόσον προκριθεί στα ημιτελικά η ΑΕΚ θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Μαδέιρα- Ντίκεν με το πρώτο ματς εκτός 20-21 Απριλίου  το δεύτερο στην Ελλάδα 27-28 Απριλίου.

Οι Πορτογάλοι είναι γνωστοί στην ΑΕΚ, αφού τους αντιμετώπισε πέρσι στα ημιτελικά και τους απέκλεισε σχετικά εύκολα για να παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Στους «16» πέταξε εκτός της Ντόμπας από την Ουκρανία με δύο νίκες (32-22 εκτός, 28-25 εντός). Το μακρινό ταξίδι είναι το μόνο αρνητικό στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Ντίκεν από την Φιλανδία, θεωρείται η έκπληξη του φετινής διοργάνωσης, αλλά επίσης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, παρά τις δύο νίκες απέναντι στην Μπέρχεμ του Χρήστου Τσάτσου με 28-24 στο Λουξεμβούργο και 28-26 στην έδρα της.

Αναλυτικά οι κληρώσεις

Προημιτελικά (23-24 Μαρτίου και 30-31 Μαρτίου)

Ντινάμο Βίκτορ (Ρωσία)- ΑΕΚ (Ελλάδα)

Μαδέιρα (Πορτογαλία)- Ντίκεν (Φινλανδία)

Βίσε (Βέλγιο)- Νέβα (Ρωσία)

CSM Βουκουρεστίου (Ρουμανία)- Μπόρατς (Βοσνία)

Ημιτελικά (20-21 Απριλίου και 27-28 Απριλίου)

Βίσε (Βέλγιο)- Νέβα (Ρωσία) εναντίον CSM Βουκουρεστίου (Ρουμανία)- Μπόρατς (Βοσνία)

Μαδέιρα (Πορτογαλία)- Ντίκεν (Φινλανδία) εναντίον Ντινάμο Βίκτορ (Ρωσία)- ΑΕΚ (Ελλάδα)