Γενιμαχάλε- ΟΦΝ Ιωνίας (16-17/9)

Στην «μάχη» των ευρωπαϊκών κυπέλλων ρίχνεται το Σαββατοκύριακο στις 18:00, μία ακόμα ελληνική ομάδα, η πρώτη εκπρόσωπος του γυναικείου χάντμπολ, ο ΟΦΝ Ιωνίας.

Ο νταμπλούχος Ελλάδος θα αντιμετωπίσει στην Άγκυρα την Γενιμαχάλε σε δύο παιχνίδια αύριο και μεθαύριο με το έργο του να είναι πολύ δύσκολο, καθώς η Τούρκική ομάδα θεωρείται πολύ ισχυρή, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια.

Αν και ιδρύθηκε μόλις πριν 31 χρόνια, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο χάντμπολ και μάλιστα με εξαιρετικές επιδόσεις και στην Ευρώπη. Στις 4 χρονιές που παίζει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, έχει να επιδείξει μία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων την σεζόν 2015-2016, όπου για ένα γκολ (σύνολο 59-58) έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά από την Ρώσικη Ζβέντα Ζβενίγκοροντ.

Σε 16 παιχνίδια έχει απολογισμό 8 νίκες και 8 ήττες, ενώ στην έδρα της έχει το απόλυτο (7 στα 7).

Στη σύνθεση της έχει επτά ξένες, τρεις από την Ουκρανία, δύο από την Σερβία, μία Μαυροβούνια και μία από το Καμερούν. Πολύ επικίνδυνες είναι οι Ουκρανές Ζόρια (πίβοτ) και Λάιουκ (δεξί ίντερ), ενώ η Τουρκάλα πλέι μέικερ Αταλάρ είναι από τις πρώτες σκόρερ της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της, στην νέα εποχή για τον σύλλογο μετά την μεταγραφή της Λαμπρίνας Τσάκαλου στην Κριμ Λιουμπλιάνας.

Ο τρόπος που θα καλυφθεί το κενό της χαρισματικής περιφερειακής είναι ένα στοίχημα για την ομάδα και γι αυτό φρόντισε να ενισχυθεί με την 23χρονη (1,84 μ.) Σέρβα πλέι μέικερ Ντάνκα Στεφάνοβιτς, την διεθνή περιφερειακή Κατερίνα Βαφειάδου, αλλά και τις ταλαντούχες Νικολίνα Κεπεσίδου και Ελένη Κερλίδη.

Η τερματοφύλακας του ΟΦΝΙ Μάγδα Κεπεσίδου σχολίασε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Μετά από μια πολύ απαιτητική προετοιμασία ήρθε επιτέλους η ώρα του πρώτου επίσημου αγώνα. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, καθώς και ότι ο αντίπαλος υπερτερεί, αλλά αυτοί δε μας εμποδίζει να κάνουμε δύο δυνατά παιχνίδια που θα μας προσφέρουν πολλά και θα μας προετοιμάσουν για τις ελληνικές υποχρεώσεις μας».