Γιορτή με πολύ χάντμπολ στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Το χάντμπολ είχε την τιμητική του στο αθλητικό φεστιβάλ “Family Olympics”, που διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο γήπεδο που δημιουργήθηκε από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης στον “Κήπο των Γλυπτών” για 2,5 ώρες αγωνίστηκαν περισσότερα από 150 αγόρια και κορίτσια από σωματεία της πόλης, ενώ κέρδος για το άθλημα ήταν τα παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά χάντμπολ και στα οποία διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για τους συλλόγους της πόλης.

Την ευθύνη των αγώνων είχαν οι αναπτυξιακοί προπονητές Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, Θανάσης Καρακεχαγιάς και Δημήτρης Μασλαρινός. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εκπρόσωπος του χάντμπολ και αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος της ΕΣΧΘ Δημήτρης Σαουλίδης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΧΘ, Έλενα Ρουσάκη και ο πρόεδρος του Φοίβου Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης. Σημαντική ήταν η συμβολή των προπονητών των συλλόγων.

Το “Family Olympics” περιελάμβανε ένα πρωτότυπο Ολυμπιακό πάρκο, με χώρους για χάντμπολ, κλασικό αθλητισμό (ακοντισμός, σφαιροβολία), πάλη, άρση βαρών , πυγμαχία, καράτε, ξιφασκία, τοξοβολία, κωπηλασία, γκολφ και ιστιοπλοΐα, ενώ ακολούθησε το Family Run, με αγώνα δρόμου 1.500 μέτρων, στον οποίο συμμετείχαν 2.000 μικροί και μεγάλοι.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Protergia, ονομαστικού χορηγού του Ολυμπιακού Μουσείου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο ήταν ενταγμένο στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active» από την ΓΓΑ και της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018.