Γουργούμης: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πάντα στην Ευρώπη»

Για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Αλοΐζιανς για το θεσμό του Challenge Cup μίλησε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κώστας Γουργούμης.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος αθλητής αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, μίλησε για τα αποτελέσματα της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αλλά και για την σημαντική στήριξη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο PAOK24.com:

Ερωτηθείς για τους συνεχόμενους αγώνες, σημείωσε ότι: «Η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ για να ανταπεξέλθει σε τρεις συνεχόμενους αγώνες και με ταξίδι ανάμεσα. Το να έχεις συνεχόμενα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά είναι υποχρέωση όλων μας να ανταπεξέλθουμε, άλλωστε για τον λόγο αυτό είμαστε στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, είτε παίζουμε με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο είτε ένα ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πάντα στις αντιξοότητες που θα βρούμε μπροστά μας».

Για το πως αισθάνεται με την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη: «Είναι ωραίο που επιστρέφει ο ΠΑΟΚ ξανά στην Ευρώπη. Για μένα όταν είσαι ο ΠΑΟΚ, πρέπει να είσαι πάντα στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και να διεκδικείς ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις. Είμαστε πλέον στην Μάλτα όπου στόχος είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση».

Πρόσθεσε πως: «Αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στον αθλητή, το έζησα και στην ομάδα που ήμουν στο Βέλγιο. Για τον αντίπαλο δεν είχαμε αρκετές πληροφορίες πέρα από τα βασικά ωστόσο θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Είμαστε εδώ για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, συγκέντρωση και να τα δώσουμε όλα στον αγώνα για το πρώτο βήμα».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ομάδας μέχρι τώρα: «Μέχρι στιγμής νομίζω ότι τα έχουμε πάει καλά. Κερδίσαμε ένα δύσκολο ματς στην Έδεσσα, με τον Ολυμπιακό φέραμε ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τόσο καλό ρυθμό, ενώ με καλή προσπάθεια από όλους φύγαμε με τη νίκη από την ΧΑΝΘ. Θεωρώ πως θα είμαστε ξανά μέσα στους στόχους, ωστόσο φέτος πρέπει να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Το πρωτάθλημα μέχρι τώρα δεν είχε κάποια μεγάλη έκπληξη, μπορεί ο Διομήδης να κέρδισε την ΑΕΚ, αλλά για όσους ασχολούνται με το χάντμπολ, γνωρίζουν πως η ομάδα του Άργους είναι επίσης μια πολύ δυνατή δύναμη».

Σχετικά με την στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ στο τμήμα χάντμπολ: «Φέτος αυτό που συναντάω στους αγώνες δεν το έχω ξαναζήσει. Ο κόσμος είναι συνέχεια δίπλα μας, όπου και αν αγωνιστήκαμε ακόμα και στα εκτός έδρας είχαμε τουλάχιστον 300 φιλάθλους δίπλα μας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι δίπλα μας, το βλέπουν όλοι αυτό, κάτι που ανεβάζει και το επίπεδο του πρωταθλήματος. Οι ξένοι αθλητές που ήρθαν στην ομάδα και δεν είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο, το συζητάνε συνέχεια. Για το πρωτάθλημα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, σκέφτομαι και εγώ πως θα ήταν να παίζαμε στο Παλατάκι στα πλέι οφ με γεμάτο γήπεδο, ένα στάδιο στολίδι για την πόλη. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαστε εκεί. Ωστόσο για την ώρα αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι το σημερινό παιχνίδι»