Μαστορογιάννης: «Ο ΠΑΟΚ σχεδιάστηκε για να κατακτήσει τίτλους»

Ετοιμος να φορέσει ξανά, μετά από χρόνια αποχής συνειδητά, το… ευρωπαϊκό κοστούμι του, έχοντας στο ενεργητικό του και τη δυναμική αρχή που έκανε στο πρωτάθλημα (σ.σ. δύο νίκες, με Αερωπό Εδεσσας, ΧΑΝΘ και μία ισοπαλία με Ολυμπιακό, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές), είναι ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» μπαίνει από σήμερα σε πνεύμα Αλoϊζιανς, για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, για το δεύτερο γύρο, στο Challenge Cup, με τα στελέχη του προσανατολισμένα σε ένα στόχο: στο πως θα παρουσιαστεί η ομάδα και σε αυτό το… μονοπάτι, όπως ισχύει και για τις εντός των τειχών υποχρεώσεις της, με ανταγωνιστικό τρόπο. Την πρώτη αποστολή στο τουρνουά ο ΠΑΟΚ την έχει στη Μάλτα, βάση της αντιπάλου του (7/10) και μια εβδομάδα αργότερα, η ρεβάνς είναι ορισμένη για τη Θεσσαλονίκη. Τις… συστάσεις για τον περυσινό Κυπελλούχο, τις επιδιώξεις του για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν και όχι μόνο, έδωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πολύπειρος διεθνής πλέι μέικερ των «ασπρόμαυρων», Γιώργος Μαστορογιάννης.

«Η φετινή ομάδα σχεδιάστηκε για να κατακτήσει τίτλους! Θα υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο ένα μαχητικό σύνολο, που δε θα παρατάει την προσπάθεια, που θα παλεύει να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση», ήταν τα πρώτα λόγια του Κατερινιώτη άσου. Συμπλήρωσε τη σκέψη του λέγοντας: «Οταν μιλάμε για πρωταθλητισμό και διεκδίκηση τροπαίων, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά σου. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις στο στόχο. Υπάρχουν αντίπαλοι φέτος στο πρωτάθλημα, πολύ δυνατοί, κάτι που σημαίνει πως σίγουρα θα έρθουν δύσκολες στιγμές, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, είσαι καταδικασμένος να μη φτάσεις εκεί που θέλεις!».

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε, ουσιαστικά, τον περυσινό κορμό του, έχει νέο τεχνικό καθοδηγητή, που δεν του είναι άγνωστος, καθώς ο Στέλιος Σεϊρεκίδης επέστρεψε στον πάγκο του μετά από 6 χρόνια και προσαρμόζεται στη συνθήκη των τριών και όχι του ενός ξένου στο ρόστερ. «Ολοι έχουμε κοινό όνειρο: την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε και τους ξένους μας στο κλίμα της ομάδας, να ?δέσουμε? καλά για να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Είμαστε όλοι κομμάτια μιας καλοδουλεμένης μηχανής, 16 άτομα που κάθονται στον πάγκο, προπονητές, βοηθοί, ακόμη και αυτοί που είναι εκτός αποστολής, πρέπει να δουλεύουν καλά στις προπονήσεις για να φτάσουμε σιγά-σιγά εκεί που θέλουμε», επισήμανε ο Μαστορογιάννης.

«Οφελος η Ευρώπη»

Αποσαφηνισμένος ο προσανατολισμός στις εγχώριες υποχρεώσεις. Τι γίνεται, όμως, με τις ευρωπαϊκές; Ο 36χρονος πλέι μέικερ απάντησε με κρυστάλλινο τρόπο. «Ο ΠΑΟΚ για χρόνια, με επιλογή, έμεινε εκτός ευρωπαϊκών αγώνων. Φέτος είναι ευκαιρία να βγούμε ξανά, και σε αυτό το κομμάτι, στο προσκήνιο. Θα μας κάνει σίγουρα καλό σαν ομάδα! Είμαστε σε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο που οι αντίπαλοι «χτυπιούνται», μπορείς, δηλαδή, να προχωρήσεις στις επόμενες φάσεις. Δεν είναι, βέβαια, ρεαλιστικό, για την ελληνική πραγματικότητα, να πεις πως θα κατακτήσεις το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Παρόλα αυτά, μπορείς να κοιτάς τον κάθε γύρο ξεχωριστά. Αντιμετωπίζουμε στην αρχή μια, θεωρητικά, εύκολη ομάδα, στη Μάλτα. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να προκριθούμε. Το επόμενο ματς θα είναι, μάλλον, στην Τουρκία (σ.σ. Γκέζτεπε), οπότε τότε θα αρχίσουν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο,τι μπορέσουμε να κερδίσουμε από την Ευρώπη, θα είναι καλό! Βοηθά, σε κάθε περίπτωση, το να έχεις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στο να ?χτίσεις? την ομάδα, για να μπορείς, κάποια στιγμή, να διεκδικήσεις και ευρωπαϊκό τρόπαιο. Παίζοντας στην Ευρώπη έχεις τη δυνατότητα να δεις πώς παίζουν χάντμπολ σε άλλες χώρες, αποκτάς καλύτερο ρυθμό, δίνεις περισσότερους στόχους στους παίκτες, δίνεις περισσότερο στόχο σε όλη την ομάδα, ούτως ώστε, με την πάροδο του χρόνου, παράλληλα με τους εγχώριους τίτλους, να έχεις την εμπειρία και τη δυναμική να διεκδικήσεις και έναν ευρωπαϊκό».

Ο Γιώργος Μαστορογιάννης είναι ξεκάθαρος και για το αν οι ευρωπαϊκοί αγώνες μπορεί να αποσυντονίσουν τον ΠΑΟΚ, αναφορικά με τους βασικούς στόχους του, το Κύπελλο και τον Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. «Γι’ αυτό η ομάδα ενισχύθηκε, φρόντισε η διοίκηση να υπάρχουν 16 ετοιμοπόλεμοι παίκτες. Οι αναπληρωματικοί μας είναι μόνο… στα χαρτιά! Ετσι πρέπει να λειτουργούν όλες οι ομάδες, αν θέλουμε να υπάρχει βελτίωση στο άθλημα. Το να πεις έχω μια 7άδα, την οποία βάζω να παίζει σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωπαϊκό και όποιος άλλος μπαίνει να μην είναι στο κλίμα της ομάδας, δε θα προχωρήσει ποτέ!», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ