«Δίκαιο το αποτέλεσμα στον Εύοσμο»

Αρβανιτης Γιαννης

Σε μια ακόμη προσπάθεια του e-handbnall.gr να παρέχει ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση με σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης θα σχολιάζει κάθε εβδομάδα την αγωνιστική δράση στη Handball Premier.

«Το παιχνίδι που συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Έγινε σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και χάρη στην λειτουργικότητα του ΔΑΚ Ευόσμου η κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης δεν είχε ως φόντο έναν… τοίχο αλλά μια γεμάτη εξέδρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με επιλογή πιθανότατα και από τους δύο προπονητές, ο ρυθμός ήταν αργός ενώ οι 6-0 άμυνες και των δύο ομάδων ήταν καλά διαβασμένες και στημένες. Η εικόνα του αγώνα έδειχνε τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού αλλά να σταματάει στον Κώστα Τσιλιμπάρη, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός κάποιες στιγμές έβρισκε πιο εύκολα γκολ από τον ΠΑΟΚ βασιζόμενος στις ατομικές ικανότητες των παικτών του.

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ύφος. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο σκορ και η δική μου εικόνα είναι πως όσο προσπάθησε να τρέξει βρήκε λύσεις κι έφτιαξε αντεπιθέσεις στις οποίες έβαλε εύκολα τέρματα.

Κατάφερε να προηγηθεί κι έδειξε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Ένα μικρό διάστημα που επιδόθηκε σε ατομικό παιχνίδι χάλασε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ κι έδωσε στον Τσιλιμπάρη να κάνει και πάλι κάποιες αποκρούσεις, ενώ έχασε και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, βάζοντας ξανά τον Τσιλιμπάρη στο παιχνίδι, και τον Ολυμπιακό στη θέση οδηγού στο σκορ.

Η αλλαγή στην περιφέρεια με τον Μισαηλίδη έδωσε πνοή στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, καθώς ήταν ξεκούραστος και με πιο καθαρό δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Σημαντικό είναι πως η επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν πολύ αποδοτική όταν έπαιξε χωρίς τερματοφύλακα κι έφερε το ματς στα ίσια. Στοιχείο του αγώνα που αξίζει προσοχής.

Κι οι δύο ομάδες με πλεονέκτημα παίκτη δεν επωφελήθηκαν από τα δίλεπτα. Το τελικό σκορ φαντάζει δίκαιο, με τον Τσιλιμπάρη να έχει σημαντική συμβολή.

Ως γενικό συμπέρασμα, ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αλλά πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό ότι είναι μόλις η 2η αγωνιστική της Handball Premier και η πρώτη αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα που δικαιολογεί την ποιότητα του αγώνα.

 

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Δράμα σε ένα παιχνίδι με δύο ομάδες από τελείως διαφορετικά επίπεδα. Η Δράμα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και συνάντησε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ μπήκε κάποια στιγμή δυνατά στο παιχνίδι αλλά το ήλεγξε και το διεκπεραίωσε σε αντίθεση με τη Δράμα που προσπάθησε, αλλά δεν είχε τύχη να πάρει κάτι περισσότερο. Όμως είδαμε παιδιά – όπως οι Τουνγκελίδης, Ιακωβίδης στην περιφέρεια και οι Μπέτζιος Παπάζογλου στο τέρμα – που μπορούν να προσφέρουν και τα οποία είναι μια βάση που μπορούν να στηριχθούν στη Δράμα και να φτιάξουν μια αξιοπρεπή ομάδα.

 

Στο παιχνίδι Καματερό – Διομήδης και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν και να παίξουν γρήγορα και είδαμε όμορφο και θεαματικό χάντμπολ. Το Καματερό ήταν ανταγωνιστικό και με λίγη προσοχή πιθανότατα στο τέλος να είχε δημιουργήσει προβλήματα στον Διομήδη.  Όμως ο Διομήδης έχει 3-4 παίκτες υψηλής ποιότητας και ικανότητας που διαχειρίστηκαν τις δύσκολες στιγμές και πήραν τον αγώνα».