Δεν άντεξε στο δεύτερο

Ένα καλό πρώτο μέρος και ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο έφεραν την ήττα της Εθνικής Ανδρών με 35-21 από την Ισλανδία, μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου χάντμπολ.

Στο Ρέυκιαβικ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ στην πρεμιέρα των προκριματικών του ΕURO 2020 και τα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως όμως έως τo 20’ (12-10).

Με τον Τσιλιμπάρη να σταματάει έξι σουτ εκ των οποίων τα δύο πέναλτι, ενώ επιθετικά έβρισκε τις λύσεις με ωραίους συνδυασμούς, αλλά και σουτ από την περιφέρεια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι Ισλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους σημείωσαν κάποια εύκολα γκολ στην κόντρα με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 5 τέρματα διαφορά (17-12), ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 17-13, χάρις το τέρμα του Μυλωνά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 γκολ (20-13) στο 34’.

Στη συνέχεια οι Ισλανδοί με την ποιότητα και την εμπειρία τους, άνοιξαν ακόμα περισσότερο το σκορ, φτάνοντας έως το τελικό 35-21 με την Ελλάδα να μην μπορεί να ακολουθήσει σε αυτόν τον ρυθμό.

Η Εθνική μας επιστρέφει αύριο το βράδυ στην πατρίδα και την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 στις 17:00 θα αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

 

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Κάναμε πραγματικά ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε βιαστικές επιλογές στην επίθεση, αλλά το μεγάλο μας έλλειμμα ήταν στην αμυντική λειτουργία. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με πέντε κεντρικούς αμυντικούς, αλλά για διάφορους λόγους φτάσαμε εδώ με δύο. Ήταν δύσκολο να στήσουμε μία άλλη άμυνα μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ το πρόβλημα έγινε πιο έντονο όταν ο Παπαδιονυσίου χρεώθηκε νωρίς με δύο δίλεπτους αποκλεισμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλές φάσεις στο ένας εναντίον ενός. Θα θέλαμε μια καλύτερη εμφάνιση και ένα καλύτερο σκορ απέναντι στην Ισλανδία, αλλά είναι σαφές ότι ξεκινώντας αυτή την σειρά αγώνων τα βλέμματα μας ήταν στραμμένα στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΠΓΔΜ στην Κοζάνη. Σε αυτό το παιχνίδι πλέον στρέφουμε αποκλειστικά την προσοχή μας».

 

ΙΣΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 35-21 (17-13 ημχ.)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Γκουντμουντσον): Γκούσταφσον, Πάλμαρσον 4, Κάρασον 5, Έλισον 6, Σιγκούρμανσον 4, Γκίσλασον, Έντβαρντσον, Μάγκνουσον 1, Ίνγκασον, Γκούναρσον 5, Κρίστιανσον, Γκούσταφσον, Άρναρσον 5, Γκούντιονσον 3, Θράστανσον, Γιόνσον 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Αρβανίτης): Τσιλιμπάρης, Αραμπατζής, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 2, Πασσιάς 2, Δομπρής 1, Τζηράς, Τσίλης 1, Κανδύλας, Ιωάννου 1, Ηλιόπουλος 4, Παπαδιονυσίου 4, Γουργούμης, Αραπακόπουλος 2, Ζαμπούνης.

Διαιτητές: Παβίσεβιτς- Ραζνάτοβιτς (Μαυροβούνιο)

Παρατηρητής: Γιόχανσεν (Νησιά Φερόε)

Κόκκινη: 34:14 Γκούσταφσον, 53:06 Πασσιάς (τρία δίλεπτα),  Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/5-0/0.