«Δεν έχει ταβάνι αυτή η ομάδα»

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίτο της κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό την Αναγέννηση Άρτας. Δυο από τις πρωταγωνίστριες, η Αγνή Ζυγούρα και η Βάσια Γκάτzιου, ο προπονητής, Δημήτρης Δημητρούλιας και ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης, βρέθηκαν στα στούντιο του ARENA FM 89.4 και μίλησαν για την σπουδαία επιτυχία τους

Αναλυτικά όσα είπαν:
Οι δύο αθλήτριες, Αγνή Ζυγούρα και Βάσια Γκάτζιου, χαρακτήρισαν εύκολη τη νίκη του ΠΑΟΚ στον τελικό.
Για τους πανηγυρισμούς στο γκολ: «Θέλαμε πολύ τη νίκη. Από το πρώτο λεπτό να βάλουμε τις βάσεις για να κερδίσουμε. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν εύκολη η νίκη».
Για τη παρουσία στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στα Γρεβενά: «Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Μας περίμεναν με τους πυρσούς, φώναξαν συνθήματα, πολύ ωραία υποδοχή».
Για το αν θέλουν να αγωνιστούν στο εξωτερικό: «Σίγουρα, είναι το μεγάλο μας όνειρο».

Δημητρούλιας: «Δεν έχει ταβάνι αυτή η ομάδα»
Την ικανοποίηση του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο προπονητής, Δημήτρης Δημητρούλιας.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν η μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ, μπορεί να παρασύρει και τις άλλες ομάδες: «Θα ήθελα να τονίσω ότι κάναμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας. Έφυγαν παίκτριες που έδωσαν πολλά στην ομάδα. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι τελείως διαφορετική ομάδα. Υπάρχουν καλές ομάδες όπως η Άρτα και η Νέα Ιωνία. Δώσαμε κίνητρο σε πολλές νέες αθλήτριες, ότι έχουν ελπίδα να προχωρήσουν και να βρουν τα βήματα τους, μέσα από τη δουλειά.».

Για το ποιες οι διαφορές ανδρικού και γυναικείου χάντμπολ: «Υπάρχουν διαφορές αλλά όχι τόσες πολλές, όσο μου είχαν πει. Συνάντησα ένα περιβάλλον πλούσιο, με πολλά ταλέντα και προοπτική. Ο λόγος που έμεινα στο χώρο του γυναικείου χάντμπολ, είναι ότι είδα μέλλον. Δεν έχει ταβάνι αυτή η ομάδα. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω εδώ. Έχω εξαιρετικούς συνεργάτες, το καλύτερο τιμ στην Ελλάδα, δουλεύουμε επαγγελματικά».
Για το ότι είχε αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί πριν τον τελικό: «Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού. Δεν έχει νόημα να ρωτάμε τον προπονητή αν είναι το φαβορί, Γιατί έπρεπε να το πω κάτι τέτοιο πριν τον αγώνα. Μόνο άγχος θα μας έδινε».
Για τον τελικό: «Όλα κύλησαν εξαιρετικά. Η προετοιμασία έγινε όπως θα έπρεπε. Τα κορίτσια ήταν συγκεντρωμένα. Οι συνεργάτες μου τα ετοίμασαν όλα άριστα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Όμως τα κορίτσια μπήκαν αποφασισμένα και κυριαρχήσαμε στο γήπεδο».

Χασεκίδης: «Έγινε το πρώτο βήμα»
Ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης, επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση και του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τον στόχο του νταμπλ: «Αυτός ήταν ο στόχος μας. Έγινε το πρώτο βήμα. Ο τίτλος δεν κρίνεται μόνο στο τελικό. Ο πιο δύσκολος αγώνας ήταν στην Αθήνα απέναντι στην Νέα Ιωνία. Η Βάσια Γκάτζιου ήταν η MVP και έπαιξε με ένεση. Εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό. Παίξαμε στην έδρα του αντιπάλου. Ήθελε ειδική διαχείριση το παιχνίδι».
Για την επιλογή της Άρτας ως έδρα του τελικού: «Η επιλογή αν γινόταν εξ αρχής, θα ήταν πολύ σωστή. Οι διοργανωτές ήταν εξαιρετικοί, το ίδιο και η φιλοξενία. Όταν όμως αποφασίζεται την τελευταία στιγμή που θα γίνει, τότε το σωστό είναι να μην γίνεται στην έδρα του αντιπάλου»
Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Για να είμαι ειλικρινής, μας πονάει το κομμάτι των ακαδημιών. Υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο. Τα κοριτσάκια μας αυτή τη στιγμή είναι 30. Αν είχαμε γήπεδο θα μπορούσαμε να έχουμε 230. Αυτό θα αλλάξει σταδιακά με τους τίτλους. Αν δεν έχεις γήπεδο δεν μπορείς να αναπτυχθείς».
Για τους ανθρώπους που στηρίζουν το τμήμα: «Στυλοβάτης είναι ο πρόεδρος του Α.Σ Θανάσης Κατσαρής. Ο Ιβάν Σαββίδης μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ κατά διαστήματα, αγαπάει το γυναικείο χαντμπολ. Αυτός μπορεί να λύσει το θέμα με τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Ακόμα, χορηγός μας είναι και ο κ. Τσαλόπουλος».