Δεν εξελίχθηκε σε ντέρμπι

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 11η αγωνιστική της Handball Premier.

 

Το ματς στο ΔΑΪΣ ήταν το ντέρμπι – θεωρητικά – της αγωνιστικής που όμως δεν εξελίχθηκε έτσι. Ο Δούκας ξεκίνησε πολύ δυνατά και μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έδειξε να προβληματίζει τον Ολυμπιακό. Έχω την εντύπωση προσπάθησε να πάει τη μπάλα στον πίβοτ, ίσως περισσότερο από όσο έπρεπε, με συνέπεια να γίνουν και λάθη και  ίσως κάποια γκολ να ήταν λίγο «τυχερά». Θεωρώ ότι 2-3 εύκολα γκολ που έδωσε ο Δούκας στον Ολυμπιακό στην προσπάθεια να γίνουν αλλαγές από την επίθεση στην άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάει στο ημίχρονο με 3-4 γκολ διαφορά.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε να στέκεται καλά και με Καραμπουρνιώτη στη σύνθεση ήταν ακόμη καλύτερη.

Στο δεύτερο μέρος ο Δούκας δεν μπήκε όπως έπρεπε στο παιχνίδι. Προσπάθησε να τρέξει άλλα με κακές και βιαστικές επιλογές τόσο του Κεδέρη όσο και του Μίτροβιτς, ενώ την ίδια ώρα  η άμυνα του Ολυμπιακού έδειχνε να στέκεται ακόμη καλύτερα και αν μεγαλώνει τη διαφορά στο σκορ.

Το παιχνίδι έγινε διαδικαστικό και για τις δύο ομάδες. Σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε ο Δούκας να επιστρέψει, αντίθετα ο Ολυμπιακός έπαιρνε όλο και μεγαλύτερη διαφορά.

Η παρουσία του Γρηγόρη Σανίκη ήταν πολύ καλή που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αυτός που ή δημιουργούσε ή εκτελούσε από πλευράς Ολυμπιακού.

Νομίζω ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή της προωθημένης άμυνας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου από τον Δούκα με ανεπιτυχή αποτελέσματα και γύρισε πολύ γρήγορα στην 6-0.

Ο Παπαπούλιος σε καμία στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να σταθεί απέναντι στον Σανίκη που έβρισκε πολύ εύκολα λύσεις. Είναι εντυπωσιακό για μια ομάδα που δείχνει να διεκδικεί κάτι περισσότερο στη βαθμολογία να μην μπορεί να λύσει σε καμία στιγμή του αγώνα το πρόβλημα με  τον Παπαδιονυσίου να βρίσκεται στις θέσεις μεταξύ 1-2 και η συνεργασία του με τον Σανίκη να δημιουργεί πάντα ρήγματα και υπεραριθμίες στην άμυνα του Δούκα, με τον αριστερό εξτρέμ του Ολυμπιακού να «κόβει» μέσα.

Ο Δούκας δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια που «στραβώνουν» και γυρνούν κόντρα.

Η ΧΑΝΘ πήρε μια εντυπωσιακή νίκη που βάζει τον Φίλιππο από κάτω στη βαθμολογία και οποίος πρέπει να προβληματιστεί από τις πολύ έντονες μεταπτώσεις, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχασε πολύ εύκολα από την ΑΕΚ στο γήπεδό του και τώρα στη Θεσσαλονίκη. Δείχνει να μην έχει βρει έναν σταθερό ρυθμό και να παίζει σταθερά.

Στα υπόλοιπα ματς τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά. Δείχνει ο Ολυμπιακός να μπορεί να πάρει την πρώτη θέση και από πίσω να γίνεται μάχη για την κατάταξη στις θέσεις της εξάδας.

Περίεργη είναι η ουρά του βαθμολογικού πίνακα, με το Καματερό να προβληματίζει με την παρουσία του. Νομίζω ότι η ΧΑΝΘ ξεκόλλησε και ο Φίλιππος μάλλον δεν θα εμπλακεί εκτός κι αν συνεχίσει να έχει άσχημα αποτελέσματα, οπότε να τον βάλει από κάτω ο Φοίβος, που όμως είναι δύσκολο.