Δεν χωρούν προγνωστικά

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 18η αγωνιστική της Handball Premier αλλά και το επερχόμενο Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών.

Στη Βέροια, ο Φϊλιππος μπήκε πολύ δυνατά  απέναντι στον Αερωπό. Το πρώτο δεκάλεπτο του ανήκε ολοκληρωτικά. Στη συνέχεια, όμως, έδειξε να προσπαθεί πιο ατομικά στην επίθεση με αποτέλεσμα να βρει λύσεις η άμυνα του Αερωπού και με τον Τριανταφύλλου να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση κάτω από την εστία κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ημίχρονο.

Μέχρι εκείνη την ώρα ήταν πολύ καλός ο Δημάκης και πολύ καλά οργανωμένη η επίθεση της άμυνας των Εδεσσαίων. Γενικά οι άμυνες και τον δύο ομάδων ήταν καλές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Φίλιππος μπήκε πιο δυνατά, ενώ ο Αερωπός έπεσε στο ίδιο αγωνιστικό λάθος καταφεύγοντας σε ατομικές ενέργειες. Η πολύ καλή παρουσία του Ζλατάνου  και η άμυνα του Φιλίππου έβαλε στο τιμόνι τους Βεροιώτες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Δημάκης με δύο εξαιρετικά γκολ έφερε σε ισορροπία το παιχνίδι και στη συνέχεια ακολούθησε ρώσικη ρουλέτα με τη μπίλια να κάθεται στον Φίλιππο.

Πολύ καλός για τους γηπεδούχους και ο Σεϊρεκίδης, οργάνωσε καλά την επίθεση του της ομάδας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος ο Φίιππος βρήκε αρκετά γκολ από την περιφέρεια, στο δεύτερο πήγε τη μπάλα στα έξι μέτρα και βρήκε λύσεις από εκεί.

Κι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν, αρκετές φορές με καλό αποτέλεσμα. Ο Αερωπός είχε μειονέκτημα στις ειδικές καταστάσεις, στο 6 εναντίον 5 δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός.

Είμαι χαρούμενος για την παρουσία του Χάρη Μπαλτατζή ο οποίος,  εκτός από ένα λάθος, είχε εξαιρετικές ενέργειές σε άμυνα και επίθεση κάτι που με ικανοποιεί.

 

Στο Καματερό, ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά καλά με την τοπική ομάδα και τον ΑΣΕ Δούκα να παίζουν αρκετά καλό χάντμπολ, και όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Η αποβολή ρου Λαδάκη έδειξε να στοιχίζει πολύ περισσότερο από ότι φαινόταν με μια πρώτη εκτίμηση. Από εκείνο το σημείο και μετά το Καματερό δεν είχε τρόπο να σκοράρει, πήγαινε σε πολύ δύσκολες ενέργειες, δεν βρήκε λύσεις στην άμυνα και σιγά – σιγά η διαφορά μεγάλωσε. Με την κόκκινη κάρτα στον Λαδάκη και στη συνέχεια με τον τραυματισμό του Μελετάκου ήρθε φυσιολογικά ο μονόλογος του Δούκα.

 

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Δράμα, μπορεί να χαλάρωσε έχοντας το μυαλό του στο final 4 και τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι ικανά να οδηγήσουν σε αξιόλογα συμπεράσματα ενόψει του μεταξύ τους αγώνα για το κύπελλο.

Από τις πρώτες μου παρουσίες σε Final 4 στον πάγκο της ΑΕΚ, έχω πει πως σε αυτές τις διοργανώσεις υπάρχουν φαβορί. Από τη στιγμή που η διοργάνωση γίνεται στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί, γιατί σίγουρα έχει καλύτερη τύχη σε σχέση με τις ομάδες που πρέπει να ταξιδέψουν.

Όμως, ως διοργάνωση, θέλει πολύ σοβαρότητα από όλους για να πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Σαφώς ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα που δεν πρόκειται να χαριστεί. έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε Final 4, όπου έχουν παίξει πολλές φορές, Δίνει αβαντάζ αυτό.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση του κυπέλλου, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το έχουν κάνει ως ομάδα, κι όχι μεμονωμένα σε διαφορετικούς συλλόγους. Κι αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ.

Και στο ΑΣΕ Δούκα- Αερωπός, ο Δούκας έχει προβάδισμα, ακόμη κι αν το δούμε  βαθμολογικά μέσω της Handball Premier. Όμως ο Αερωπός είναι κοντά στον Δούκα.

Νομίζω ότι θα δούμε δύο ημιτελικούς στους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλή προγνωστικά για την τελική έκβασή τους.

Θα φανεί μέσα στο γήπεδο ποιος θα μπει με καλύτερο μομέντουμ στο γήπεδο γιατί και οι τέσσερις ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη.