«Διαφήμιση για το άθλημα»

Ιστορία στο ελληνικό χάντμπολ θέλει να γράψει ο Αλέξης Αλβανός, ένας αθλητής- κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα.

Ο 38χρονος δεξιός ίντερ διεκδικεί το 5ο του νταμπλ με 4η διαφορετική ομάδα στην Ελλάδα και αν τα καταφέρει θα είναι ο μοναδικός που θα πανηγυρίσει νταμπλ και με τα τρία μεγάλα club, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ!

Ο Αλβανός έχει κατακτήσει δύο νταμπλ με τον Πανελλήνιο (2000,2002), ένα με την ΑΕΚ (2013) –το πρώτο του συλλόγου μετά από το 1978 στο ποδόσφαιρο- ένα με τον ΠΑΟΚ (2015) -το μοναδικό μέχρι σήμερα στην ιστορία του τμήματος χάντμπολ- ενώ φέτος έχει ήδη πανηγυρίσει στη Γλυφάδα το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Επίσης έχει αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος με τρεις διαφορετικές ομάδες το 2013, το 2015 και το 2017, ενώ ήταν και ΜVP του Κυπέλλου το 2015.

Έχει κατακτήσει συνολικά 14 τρόπαια στην καριέρα του με έξι διαφορετικές ομάδες (Πανελλήνιος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Ολυμπιακός), αλλά και το EHF Cup με την Γερμανική Γκούμπερσμπαχ και αν φτάσει τα 15 ανεβαίνει στην 2η θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Κώστα Τσαβδαρίδη που έχει 14 με Φίλιππο Βέροιας και Δούκα.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν Κώστας Τσιλιμπάρης με 23 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη που στοχεύει στο 4ο νταμπλ με 4 διαφορετικές ομάδες στην Ελλάδα.

Ο Αλβανός παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο λόγω του τραυματισμού του δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, εντούτοις ήταν από τους καθοριστικούς παίκτες στο χθεσινό ματς, δίνοντας πολλές «μάχες» στην άμυνα, ενώ στην επίθεση σκόραρε δύο κρίσιμα γκολ (το 11-13 και το 18-21) με το δεύτερο να συγκαταλέγεται στα κορυφαία της χρονιάς.

Ο Αλέξης Αλβανός δήλωσε στο e-handball:

«Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση μέσα σε μία πολύ καυτή έδρα. Σίγουρα ήμασταν ψύχραιμοι σε πολλές κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Πήραμε καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Ο 5ος τελικός δεν έχει προγνωστικά, σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί, ο καλύτερος να κερδίσει και εύχομαι να είναι ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα».