Δύο μετάλλια στο ίδιο σπίτι…

Mάγδα και Νικολίνα Κεπεσίδου έχουν ακόμη κάτι για να τις ενώνει

Η Εθνική ομάδα έγραψε ιστορία στο Καζάν της Ρωσίας με την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ και από σήμερα το σπίτι των αδελφών Κεπεσίδου στην Αλεξανδρούπολη θα κοσμείται από τα δύο χρυσά μετάλλια που προστίθενται στη συλλογή τους.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της κορυφής, οι δύο αθλήτριες, όπως και οι συναθλήτριες τους στην Εθνική, προσπαθούσαν να βάλουν σε μία σειρά τα συναισθήματά τους: “Έντονα, πολύ έντονα συναισθήματα. Τεράστια χαρά και όταν έχεις και ένα άτομο της οικογενείας σου μαζί, αυτή η χαρά διπλασιάζεται”, τόνισε στο e-handball.gr η Νικολίνα Κεπεσίδου, η οποία στα 16 της στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια και θα έχει πολλές ιστορίες από το Καζάν για να λέει στις… συμμαθήτριές της: “Αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν η νεότερη της διοργάνωσης και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προπονήτριες που με πίστεψαν”.

Από την πλευρά της η 21χρονη Μάγδα Κεπεσίδου εξελίχθηκε σε ξεχωριστό πρόσωπο της διοργάνωσης. Για τα κατορθώματά της φιγουράριζε στην πρώτη σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι κάμερες των διοργανωτών ήταν στραμένες στις αντιδράσεις της και η ανάδειξή της σε κορυφαία τερματοφύλακα του τουρνουά ήταν το κερασάκι στην τούρτα της κατάκτησης της πρωτιάς. Που να μην είχε κι εκείνες τις ενοχλήσεις στη μέση… “Τα δικά μου συναισθήματα είναι ακόμη πιο έντονα από της μικρής. Η συμμετοχή ήταν όνειρο ζωής. Έβλεπα παγκόσμια πρωταθλήματα, σάλας και άμμου και έλεγα ότι κι εγώ θα ήθελα να πάρω μέρος σε μια τέτοια γιορτή. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο κοντινό όλο αυτό”.

Μία τόσο μεγάλη διάκριση για δύο νεαρά κορίτσια, είναι ικανή να τα χορτάσει; “Σίγουρα όχι, η επιθυμία για διακρίσεις δεν θα σταματήσει ποτέ. Κίνητρα πάντα υπάρχουν. Η παραμονή στην κορυφή είναι δυσκολότερη και έχει άλλη αξία. Οπότε… ακόμη πιο πολλή δουλειά”, θα απαντήσει η Μάγδα και θα συμφωνήσει η Νικολίνα, που και φέτος θα φορέσουν τη φανέλα της Νέας Ιωνίας στη σάλα.

Και οι δύο αγαπούν από μικρές το χάντμπολ, σε όλες τις μορφές του, σε σάλα και άμμο. Το γεγονός που τις κάνει ακόμη πιο χαρούμενες είναι ότι αυτή η επιτυχία επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του αθλήματος. “Πρώτα το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς, έπειτα η έκτη θέση στο ευρωπαϊκό και τώρα το χρυσό στο παγκόσμιο. Το άθλημα μεγαλώνει μέσα από την άμμο, θα μεγαλώσει κι άλλο και θα παραμείνει ψηλά”, απαντά η Μάγδα, που χρειάζεται επειγόντως… διακοπές. Όπως λέει “έχω ανάγκη να είμαι κάπου και να μην κάνω τίποτα για λίγο καιρό…”.