Δύσκολη πρόκριση για τον Διομήδη

Διομηδης

Δύσκολα έβαλε ο Ζαφειράκης στον Διομήδη στην αναμέτρηση που διεξήχθει στη Νάουσα για την φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος, με τους φιλοξενούμενους τελικά να παίρνουν έστω και δύσκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Θυμηθείτε εδώ τη διακύμανση του αγώνα.

Ο Ζαφεράκης Νάουσας είχε σίγουρα μόνο να κερδίσει από την αναμέτρηση με τον Διομήδη όπως είχε δηλώσει και πριν το παιχνίδι ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Γιούπης. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση πολύ καλά και προηγήθηκαν γρήγορα με 3-1. Ο Διομήδης από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου άρχισε σιγά σιγά να ξυπνά και όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ έχοντας των 5 τερμάτων. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαφειράκης κατάφερε να δώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθώς με ένα μινι ξέσπασμα έφτασε τον Διομήδη και πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενος πίσω στο σκορ με δύο γκολ (10-12).

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, οι Λύκοι έδειξαν να θέλουν να τελειώσουν  την υπόθεση πρόκριση παίρνοντας και πάλι μια διαφορά ασφαλείας. Οι γηπεδούχοι όμως δείχνοντας μεγάλη θέληση κατάφεραν να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παχίδι στα τελευταία δέκα λεπτά μιας και βρέθηκαν ξανά σε απόσταση αναπνοής από τον Διομήδη. Με τα γκολ των Ρότζιου και Θεοδωρόπουλου ο Ζαφειράκης μείωσε στο ένα τέρμα ενώ απέμεναν περίπου 50 δευτερόλεπτα για την λήξη. Μάλιστα αν ο Μαυροδουλάκης είχε ευστοχήσει στο φάουλ που εκτέλεσε σε νεκρό χρόνο, τότε το παιχνίδι θα οδηγούταν στην παράταση.

Το σίγουρο είναι ότι οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στον Διομήδη που πήρε την πρόκριση για την οκτάδα του κυπέλλου και εκλεισε νικηφόρα την χρονιά. Από την άλλη ο Ζαφειράκης στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα της Α2 όπου βρίσκεται στην 3η θέση και εντός πλέι-οφ έχοντας παρακαταθήκη την σημερινή εμφάνιση.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 26-27

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-4, 4-6, 6-8, 10-12 (ημχ.) 12-15, 13-18, 17-21, 21-24, 22-26, 26-27

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Γιώργος Γιούπης): Βλάχος 3, Πίτος 2, Θεοδορόπουλος 5, Διδασκάλου 3, Ρότζιος 3, Τζουβάρας, Κορωνάς Κ. 1, Αρβανιτίδης, Μαυροδουλάκης 1, Παντελίδης 2, Νικολαΐδης, Δεληχρήστος Θ. 3, Τσιγαρίδας 3, Δεληχρήστος Α., Κορωνάς Θ., Καραμπέλκος.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Κώστας Δεληγιάννης): Παπαντωνόπουλος, Αϊβαλιώτης 1, Ταουσάνης, Κρεμαστιώτης 2, Αργυρού Ι. 7, Αργυρού Χ. 3, Σμυρνιώτης, Μάρκοβιτς 1, Μπεκιρλής, Τσάτσας, Μούγιτς, Άρσιτς, Γιόσμου 7, Δάσκαλος 6.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Λινάρδος, Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 1/2-2/6, Κόκκινη κάρτα: Κρεμαστιώτης 59.29 (τρία δίλεπτα)