«Εμπιστεύομαι παίκτες και προπονητή»

παπασταματης

Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Handball Premier δεν είναι αυτή που θα περίμενε ο Σταμάτης Παπασταμάτης όταν ξεκίνησε να χτίζει την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον Νίκο Γραμματικό στην τεχνική ηγεσία.

Ο αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ισχυρός άνδρας και βασικός χρηματοδότης του τμήματος χάντμπολ, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τον αθλητισμό αφού είναι παράγοντας και ποδοσφαιρικής ομάδας και συγκεκριμένα του ΑΟ Υπάτου που αγωνίζεται στην ΕΠΣ Βοιωτίας.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί στον χώρο του χάντμπολ να θεωρείται νέος, γνωρίζει όμως ότι ο δρόμος του αθλητισμού, άρα και πολύ περισσότερο του πρωταθλητισμού δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Παπασταμάτης μαζί με τους ανθρώπους – παίκτες και τεχνική ηγεσία – της Ένωσης, βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή, μετά από τρία χαμένα ντέρμπι και καλή εμφάνιση στο τελευταίο με τον Δούκα.

Παρά τις αναταράξεις, ο αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής δεν δείχνει καμία διάθεση να κινηθεί εν θερμώ. Αντίθετα, δηλώνει στο e-handball.gr:

«Εμπιστεύομαι απόλυτα και τον προπονητή και τους παίκτες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σκληρή δουλειά, κάτω το κεφάλι,  χωρίς πολλές κουβέντες, προκειμένου να αναστρέψουμε το κλίμα. Με περισσότερη υπομονή και επιμονή θα δουλέψουμε για να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει κι εκεί που θέλαμε από την αρχή της χρονιάς και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της».

Πάντως, τα δύσκολα για την ΑΕΚ συνεχίζονται. Μέσα σε πέντε μέρες καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά αγώνων.

Αρχικά το Σαββατοκύριακο κόντρα στην αγγλική London GD την οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ 18 και 19 Νοεμβρίου για τον γ’ γύρο του Challenge Cup με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης να μην είναι απλά το ζητούμενο, αλλά επιβεβλημένη και με πειστική εμφάνιση.

Στη συνέχεια, και πάλι στο ΟΑΚΑ, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Handball Premier την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν αέρα πέντε βαθμών από τους «κιτρινόμαυρους» και σαφώς μικρότερη πίεση για το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ χρειάζεται πρωτίστως τη νίκη στο συγκεκριμένο ντέρμπι για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους, με στόχο να κοπάσουν οι αναταράξεις και να κερδίσει λίγο χρόνο ηρεμίας να δουλέψει τα προβλήματά της.