«Η ήττα δεν αρέσει σε κανέναν»

Τσιλιμπαρης Εθνικη

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης αναφερόμενος στην προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου, κράτησε χαμηλούς τόνους.

Ο αρχηγός της εθνικής αναφέρθηκε αρχικά στο περιβάλλον ασφάλειας που δημιουργεί η συνεργασία με την Ευρωκλινική και μίλησε για τους αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου 2019: «Η ομάδα παρ’ ότι ηττήθηκε από μία καλύτερη ομάδα, την Ολλανδία -γιατί πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- ένιωσε δυσαρέσκεια γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή και να κλείσουμε αυτόν τον μικρό κύκλο στην πρώτη φάση των προκριματικών με μια καλύτερη ατμόσφαιρα μεταξύ μας και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε για την πρόκριση. Για το μέλλον της ομάδας, είναι πολλά που παίζουν ρόλο για την εξέλιξη μιας εθνικής ομάδας: Εμείς προσπαθούμε όσο επιτρέπουν οι συνθήκες να πατήσουμε σε συνταγές που δεν είναι μυστικές: δουλειά, υπομονή! Το να “χτιστεί” μια ομάδα που θα φέρνει αποτελέσματα και θα πρωταγωνιστεί, δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Η ομάδα πρόσφατα είχε βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, αφού παίζαμε προ-προκριματικά, με ομάδες που δεν αντιμετωπίζαμε παλιότερα, αφού ήμασταν σε υψηλότερο επίπεδο. Βγήκαμε από εκεί και τώρα παλεύουμε να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάντμπολ, σε ένα επίπεδο που να μας αρμόζει στα δεδομένα της στιγμής».

Για την Τουρκία, ο Τσιλιμπάρης είπε: «Την αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, το ρόστερ έχει μικρές διαφορές έκτοτε, αλλά δεν περιμένουμε κάποια έκπληξη. Όταν τους αντιμετωπίσαμε ήταν σε άλλη φάση και αρκετούς μήνες πριν. Μπορεί στα φιλικά του Βύρωνα να μην ήταν η πραγματική εικόνα τους. Είναι μία μάχη. Και οι 4 ομάδες του ομίλου δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Παίζει ρόλο η ημέρα, η έδρα, το πάθος και η θέληση για νίκη».