Η δικαίωση του Ριγανά

Τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του στην Κέρκυρα, ο Νίκος Ριγανάς μπορεί να απολαμβάνει την απόλυτη δικαίωση των φιλοδοξιών του, με την άνοδο του Φαίακα στη Handball Premier.

Με την ιδιότητα του παίκτη – προπονητή, αλλά και του ανθρώπου που ανέλαβε να εμπνεύσει το νησί ώστε να στηρίξει την προσπάθεια έμπρακτα, ο Ριγανάς ακολούθησε ένα προοδευτικό πλάνο και με ομαδική δουλειά και συσπείρωση επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος. Σταδιακά το γήπεδο άρχισε να γεμίζει, εταιρίες του νησιού ήρθαν κοντά στην ομάδα, το ρόστερ έγινε πιο ανταγωνιστικό. Πέρσι η άνοδος χάθηκε στους τελικούς με την Πυλαία, φέτος ήρθε ως επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας.

«Ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών για το κερκυραϊκό χάντμπολ. Ένα όνειρο, που επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Ο Φαίακας είναι ένα σπουδαίο και ιστορικό σωματείο, που έχει αναδείξει πολλούς μεγάλους αθλητές. Πριν από τρία χρόνια, η ομάδα ανέβηκε αήττητη από τη Β’ Εθνική στην Α2. Τις δύο προηγούμενες χρονιές, είχαμε φτάσει στην πηγή, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να ανέβουμε στη Handball Premier. Τώρα, όμως, τα καταφέραμε», δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας.

«Είμαστε μια ομάδα, που απαρτίζεται από παλιούς συμμαθητές. Όταν γύρισα από το εξωτερικό, αποφασίσαμε με τα παιδιά να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον Φαίακα ψηλά. Η ομάδα αποτελείται από Κερκυραίους αθλητές, πλην δύο, που είναι από άλλες περιοχές και ήρθαν για να μας ενισχύσουν», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Φαίακας, ο Νίκος Ριγανάς επισήμανε ότι «το κυριότερο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν το οικονομικό. Από ‘κει και πέρα, είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και δεν πληρωνόμαστε. Χθες το βράδυ επιστρέψαμε από το Κιλκίς και σήμερα το πρωί ήμασταν στις δουλειές μας. Ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Σπύρος Περούλης, βοηθάει ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι ανάγκες της ομάδας».

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν υπογράμμισε ότι «του χρόνου, στην Handball Premier, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα, διότι θα αυξηθεί το μπάτζετ. Τα περισσότερα ταξίδια μας, θα είναι στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αφού δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι σε κοντινές από το νησί αποστάσεις. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χορηγών και πιστεύω ότι θα έχουμε στήριξη».