Η ευκαιρία του Ποσειδώνα Λουτρακίου, βγαίνουν τα πλέι οφ

Με τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών, οπότε και θα οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια για τα πλέι οφ ανόδου.

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο Λουτράκι (18:00), όπου ο Ποσειδών υποδέχεται τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, που έχει ήδη υποβιβαστεί και με νίκη εξασφαλίζει μίνιμουμ την 4η θέση που κρατά τώρα και την παρουσία στα πλέι οφ.

Ο Ποσειδών μπορεί να βρεθεί στην 3η θέση, ξεπερνώντας τον Ιωνικό μόνο σε περίπτωση ήττας του. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας φιλοξενείται την Κυριακή από τη γειτόνισσα Νέα Ιωνία (17:00) και έστω και με την ισοπαλία εξασφαλίζει την παρουσία της στα πλέι οφ από την 3η θέση.

Αν ο Ποσειδών πάρει τη νίκη και ο Ιωνικός την ισοπαλία, το αυριανό παιχνίδι (17:30) ανάμεσα στον πρωτοπόρο και αήττητο Νηρέα και τα Βριλήσσια θα αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σε αντίθετη περίπτωση τα Βριλήσσια θα ζητήσουν τη νίκη για να μπουν στα πλέι οφ, ο Νηρέας ό,τι κι αν συμβεί είναι από την προηγούμενη αγωνιστική 1ος στη βαθμολογία, κατακτώντας και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τέλος, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ο 2ος Αρης Νίκαιας φιλοξενεί αύριο (17:00) την ουραγό Αγριά Βόλου.

* Η Ακαδημία Πάτρας παραιτήθηκε εγγράφως του εκτός έδρας αγώνα της με τον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων.
Αναφορικά με την ομάδα της Αχαϊας, θα πρέπει να αναμένει την ολοκλήρωση των πλέι άουτ στη Handball Premier, αναφορικά με την παραμονή της στην Α2.

Κι αυτό γιατί αν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία ανήκουν στο ίδιο γεωγραφικό διαμέρισμα, όπως ο Πανελλήνιος που ήδη έπεσε στην Α2, τότε η Ακαδημία υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική. Και ήδη στη διαδικασία των πλέι άουτ μετέχει και ο ΓΑΣ Καματερού.

Τα πλέι οφ ανόδου

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος στα πλέι οφ ανόδου μετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Στην α’ φάση της διαδικασίας θα έχουμε τα ζευγάρια 1η-4η και 2η-3η, με τη σειρά να κρίνεται στις δύο νίκες και την ομάδα που έχει την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία, να έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι ηττημένες της α’ φάσης καταλαμβάνουν τις τελικές θέσεις 3-4 στον όμιλο, ενώ οι νικήτριες θα διεκδικήσουν τη μια θέση ανόδου στη Handball Premier.

H άνοδος θα κριθεί και πάλι στις δύο νίκες, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν οριστικά τη 2η θέση στους δύο ομίλους θα δώσουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα, έτσι ώστε σε περίπτωση που κενωθεί θέση στη Handball Premier, για την περίοδο 2018-19, αυτή να καλυφθεί από τη νικήτρια αυτού του αγώνα.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής
Σάββατο 21 Απριλίου
Νίκαιας 17:00 Άρης Νίκαιας-Αγριά Βόλου
Λουτρακίου 18:00 Ποσειδών Λουτρακίου-Ολυμπιακός Κερ.

Κυριακή 22 Απριλίου
Νέας Ιωνίας 17:00 Νέα Ιωνία-Ιωνικός ΝΦ
ΔΑΪΣ 17:30 Νηρέας-Βριλήσσια
Ρεπό ο Έσπερος Καλλιθέας