«Η καλύτερη επιλογή η Χαλκίδα- Συνεπείς στο ραντεβού μας»

Στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδα- Βέλγιο, o οποίος θα διεξαχθεί αύριο (18:00-ΕΡΤSPORTS1) για τα προκριματικά του EURO 2024.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ΟΧΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Φραγκίσκος Ζαλώνης (Ειδικός Γραμματέας ΟΧΕ):
«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη. Όσες ημέρες και αν περάσουν είναι αδύνατον να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Αύριο η ομάδα μας θα παίξει και για αυτούς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον ΔΟΑΠΠΕΧ που μας φιλοξενεί στο κλειστό γυμναστήριο.
Εδώ αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Το Βέλγιο αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ενώ φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση το παιχνίδι της Τετάρτης με το αυριανό ματς.
Διοίκηση, τεχνικό, επιτελείο και διεθνείς αθλητές, θέλουμε να είμαστε όλοι συνεπείς στο ραντεβού και να πανηγυρίσουμε μία νίκη που ενδεχομένως να μας οδηγήσει στην τελική φάση του EURO 2024.
Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα. Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Ως ομοσπονδία συνδυάζουμε πάντα τους αγώνες των Εθνικών ομάδων με αναπτυξιακές δράσεις που ταυτόχρονα αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Σήμερα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου διοργανώθηκε με επιτυχία το street handball- ενταγμένο στο Be Active με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας, ενώ αύριο 11:00-15:00 θα διοργανωθεί στο κλειστό της Κανήθου αναπτυξιακό τουρνουά με τη συμμετοχή σωματείων από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα».

Ηλίας Μπουρμάς (Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας):
«Εννοείται ότι το μυαλό και η σκέψη όλων είναι στο τραγικό γεγονός των Τεμπών. Από την πλευρά μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή που η Εθνική ομάδα θεωρεί σπίτι της την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Χαλκίδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι πηγάζει από την επιθυμία των ίδιων των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου. Μέσα από την καρδιά μας, πέρα από την υλική βοήθεια που οφείλω να ομολογήσω ότι ίσως να μην είναι αυτή που αναλογεί στην Εθνική, στηρίζουμε αυτή την ομάδα και είμαστε κοντά της. Είμαστε βέβαιοι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, έχει φροντίσει η Εθνική ομάδα για αυτό με τις προηγούμενες εμφανίσεις της. Είμαστε βέβαιοι ότι και το αυριανό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ψυχή και σώματι λοιπόν όλοι ερχόμαστε στο κλειστό της Κανήθου να στηρίξουμε την Εθνική μας ομάδα χάντμπολ, η οποία πλέον είναι συνυφασμένη με τη Στερεά Ελλάδα με τη Χαλκίδα».

Παναγιώτης Νικολάου (Αντιπρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ):
«Σε στιγμές δύσκολες για όλους μας, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι στη Χαλκίδα. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε. Η Εθνική χάντμπολ τιμά την πόλη της Χαλκίδας, επιλέγοντας την ως έδρα για τους επίσημους αγώνες της. Το χάντμπολ είναι αλήθεια ότι δεν το πολυγνωρίζαμε, αλλά μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας το μάθαμε και το αγαπήσαμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στο αυριανό ματς. Παίζουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όλες οι ομάδες που έχουμε στον όμιλο ήταν παρούσες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη πριν λίγες εβδομάδες. Οπότε υπάρχει ένας λόγος παραπάνω οι φίλαθλοι της Χαλκίδας να έρθουν να βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα».

Γιώργος Ζαραβίνας (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε στη Χαλκίδα και το κλειστό της Κανήθου που πλέον είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Ανδρών. Η ομάδα έχει δείξει μία δυναμική, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και έχει χτιστεί μία αμφίρροπη σχέση που έχει συντελέσει στις επιτυχίες και στις καλές εμφανίσεις.
Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, βρισκόμαστε στα μισά του ομίλου, έχοντας καλό απολογισμό. Έχουμε ένα ματς αύριο εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σωστή νοοτροπία. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε και αυτό έχει την ιδιαιτερότητα του, αλλά εκτιμώ πως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε μερικά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα ξεπεράσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ, δηλαδή το ματς με την Ολλανδία. Η πραγματικότητα είναι ότι αν κερδίσουμε το ματς αύριο θα βρισκόμαστε σε μία ευνοϊκή θέση, αναφορικά με την πρόκριση και με αισιοδοξία θα προετοιμαστούμε για τα δύο τελευταία ματς του ομίλου. Είμαι σίγουρος ότι και τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως την σημαντικότητα του αγώνα και θα είμαστε έτοιμοι ψυχικά και σωματικά για να πάρουμε τους δύο βαθμούς».

Τάσος Παπαδιονυσίου (διεθνής πίβοτ):
«Με τη σειρά μου θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη. Είναι ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ευχαριστούμε τους φορείς της Χαλκίδας. Κάθε φορά που παίζουμε εδώ, νοιώθουμε όλο και περισσότερο τη στήριξη του κόσμου. Θεωρώ πως η Χαλκίδα είναι καλύτερη επιλογή που έχουμε κάνει ως Εθνική ομάδα. Ο κόσμος εδώ μαθαίνει το άθλημα και αρχίζει να το αγαπάει και αυτό το καταλαβαίνουμε από τις αντιδράσεις του και στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο τέλος. Μετά το νικηφόρο παιχνίδι του Βελγίου, παρά τη μέτρια εμφάνιση, νομίζω έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το πρόβλημα το έχουν εκείνοι. Εμείς πρέπει απλώς να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας».