Η Καραντώνη στο ρόλο του Σπάρτακου!

Ο Σπάρτακος έμεινε στην Ιστορία για την Επανάσταση των Μονομάχων της περιόδου 73-71 π.Χ. Πρόκειται για μια από τις μαζικότερες εξεγέρσεις της αρχαιότητας, η οποία ενέπνευσε στη διάρκεια των αιώνων κινήματα και διανοούμενους που χρησιμοποίησαν το όνομα «Σπάρτακος» για να δηλώσουν τη ριζοσπαστικότητα των απόψεων και των πράξεων τους.

Στο ελληνικό Βeach Handball το όνομα του εκ Θράκης ορμώμενου επαναστάτη είναι ταυτισμένο με την επιτυχία και αν ζούσε σήμερα ο διάσημος σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ και αποφάσιζε να γυρίσει μια καινούργια εκδοχή του επικού ιστορικού δράματος «Spartacus», τότε ασφαλώς θα διένεμε τον ρόλο που έπαιξε το 1960 ο  Κερκ Ντάγκλας στη Μαρία Καραντώνη.

Η προπονήτρια τoυ (πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδος)  Σπάρτακου Goalbet Eυόσμου και της Εθνικής ομάδας γυναικών του Brach Handball έπαιξε στη σάλα με τον Αρη Θεσσαλονίκης, τον Μακεδονικό και τον Παναθλητικό και αυτό το καλοκαίρι φιλοδοξεί να γράψει ιστορία στην Πάτρα.

Η αρχή έγινε ήδη με την κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών (για δεύτερη συνεχή φορά και για τέταρτη την τελευταία πενταετία) και έπεται η συνέχεια με την Εθνική ομάδα Beach Handball στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου.

«Ποτέ δεν βαριέσαι να διεκδικείς τίτλους και να πρωταγωνιστείς, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να αγωνίζεσαι», εξομολογήθηκε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών, την οποία πέρυσι οδήγησε στη διθυραμβική κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

«Κατακτήσαμε τον τίτλο και πραγματικά απολαύσαμε την ατμόσφαιρα που συναντήσαμε στο Τest Event», σχολιάζει η 41χρονη προπονήτρια, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα στο κοινό της Πάτρας.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να σταθεί στο πλευρό της Εθνικής ομάδας. Θέλουμε το κοινό της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσει το άθλημά μας και να το αγαπήσει. Πραγματικά, μέσα από την τελική φάση του Πρωταθλήματος και φυσικά από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες εύχομαι να γίνει μια νέα αρχή στην χειροσφαίριση της Πάτρας, τόσο στην σάλα, όσο και στην άμμο. Η πόλη έχει ανθρώπους που αγαπούν το άθλημά μας και μπορεί να αναδείξει και πάλι ταλαντούχες παίκτριες».

Η Εθνική ομάδα συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα φαβορί της «Πάτρα 2019» και η Μαρία Καραντώνη δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια της. «Πιστεύω ότι μπορούμε να πανηγυρίσουμε ένα ακόμη μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό; Εχουμε προβλήματα τραυματισμών, όπως της τερματοφύλακα Μάγδα Κεπεσίδου, που ειδικεύεται στα shoot out, όμως παίζουμε εντός έδρας, σε φανταστικές εγκαταστάσεις και μπροστά σε ένα κοινό που θα μας υποστηρίξει. Θεωρώ ότι οι βασικοί αντίπαλοι μας θα είναι η Ιταλία, η οποία του χρόνου θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οπότε θα παρατάξει δυνατό σχήμα και η Πορτογαλία, που πάντοτε πρωταγωνιστεί. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, άλλωστε το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά τα ζητούμενα σε ένα τέτοιο Τουρνουά και τον τρόπο με τον οποίο μια ομάδα μπορεί να παραμείνει σε πλήρη… επιχειρησιακή ετοιμότητα, η Μαρία Καραντώνη είναι σαφής: «Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή. Η ομάδα έχει την απαιτούμενη εμπειρία και τα κορίτσια ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν. Χρειάζονται απλώς η καλή διαχείριση υλικού και η πνευματική συγκέντρωση, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξουμε ακόμη και τρία ματς μέσα σε μια ημέρα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς το ότι η τελική φάση του πρωταθλήματος διεξήχθη στην Πάτρα και τα κορίτσια της Εθνικής που αγωνίσθηκαν εδώ εξοικειώθηκαν με τον χώρο και τις  συνθήκες».

Η Εθνική ομάδα του Beach Handball συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της και την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Πάτρα για να εγκατασταθεί ενόψει των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.