Η «μικρή» Ναντ, στον τελικό του Champions League (vds)

Μερικές ώρες πριν από τον σημερινό ημιτελικού του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Κολωνία, η Ναντ είχε μια προφητική, όπως αποδείχθηκε ανάρτηση, στη σελίδα της: Το μεγάλο ψάρι η Παρί, έτοιμο να καταβροχθίσει το μικρό, τη Ναντ.

Τελικά οι «βιολέτες», όπως είναι το προσωνύμιο της Ναντ, έγραψε ιστορία, θριάμβευσε επί της ΠΣΖ με 32-28 (ημ. 17-14) και στην παρθενική της παρουσία σε Final 4, πέρασε στον τελικό, όπου αύριο (20:00) θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωτθλήτριας Ευρώπης, είτε κόντρα στην κάτοχο Βαρντάρ Σκοπίων ή στην 3η γαλλική ομάδα που βρίσκεται στην Κολωνία, τη Μονπελιέ.

Η επικράτηση της Ναντ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Με ευστοχία στο 81% , η Ναντ πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και πήγε στην ανάπαυλα με αέρα τριών γκολ (17-14).
Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, με 3-0 προηγήθηκε 20-14 στο 34’ και διατήρησε σταθερά μια διαφορά ασφαλείας, 22-17.
Δύο προσωπικά γκολ του Νίκολα Καράμπατιτς, έδειξαν να σηματοδοτούν την αντεπίθεση της Παρί, 20-17 (38’), όμως οι παίκτες της Ναντ, δεν πανικοβλήθηκαν.

Ο Κίρι Λαζάροφ με δύο σερί εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, έκανε το 28-23 για τη Ναντ (52΄), τη στιγμή που στην αντίπερα όχθη μόνο ο Μίκελ Χάνσεν έδινε λύσεις

Οι παίκτες της ΠΣΖ επέλεξαν να ανοίξουν τον ρυθμό, να κάνουν ροντέο το παιχνίδι και παραλίγο η τελική τους αντεπίθεση να φέρει και την ανατροπή.
Εν ριπή οφθαλμού (σε 74’’) το 29-25 έγινε 29-28, στα 55:14 και ο ημιτελικός πήρε «φωτιά».

Η Ναντ έμεινε χρειάστηκε να παίξει με δύο παίκτες λιγότερους, όμως άντεξε, και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της, ο Τσιρίλ Ντουμολάν έβαλε τη «σφραγίδα» του: Απέκρουσε σε εκτέλεση πέναλτι του Χάνσεν στα 57:40, διατηρώντας το 30-28, είχε νέα επέμβαση σε τετ α τετ, με το τελικό 32-28 να διαμορφώνεται στα 59:04 και την ΠΣΖ να παρατά κάθε προσπάθεια.

Η ομάδα του Παρισιού επέστρεψε στην Κολωνία, με στόχο να πάρει ό,τι έχασε στον περσινό τελικό από τη Βαρντάρ, όμως απέτυχε.

Δ. ΝΤΖΑΝΗΣ