Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ανδρών

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΟΧΕ η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών περιόδου 2017-2018.

Στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν και θα συμμετέχουν τα παρακάτω 21 σωματεία: ΑΕΚ, Αερωπός Έδεσσας, Αρίων Πτολεμαΐδας, Αρχέλαος Κατερίνης, ΕΣΝ Βριλήσσια, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ζαφειράκης Νάουσας, ΟΦΝ Ιωνίας, ΓΑΣ Κιλκίς, ΓΑΣ Καματερού, Μακεδονικός, ΑΟ Νηρεύς, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ, Πρωτέας Άρτας, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Φοίβος Συκεών και ΧΑΝΘ.

 

Η κλήρωση για τον 1ο και 2ο γύρο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στα γραφεία της ΟΧΕ.

Η κλήρωση για τον 3ο γύρο (προημιτελικά) και για το final-4 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00.

Σε όλες τις φάσεις  (πλην του Final 4)  σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Handball Premier να αγωνιστεί με ομάδα της Α2 Ανδρών ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Α2 ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής:

1ος γύρος: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 (σύνολο αγώνων  5)

Οι 21 ομάδες  – 11 της Handball Premier  και 10 της Α2 Εθνικής Ανδρών –  μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν 5 ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι 5 νικήτριες ομάδες των αγώνων μαζί με τις 11 ομάδες  που θα περάσουν  άνευ αγώνος  (by)  προκρίνονται στον 2ο γύρο.

2ος γύρος: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 (σύνολο αγώνων 8)

Οι 5 νικήτριες  ομάδες μαζί με τις 11 ομάδες άνευ αγώνος  που προκρίθηκαν από τον 1ο γύρο μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους . Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών  προκρίνονται για τον 3o γύρο.

3ος γύρος:  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018  (σύνολο αγώνων 4)

Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων του 2ου γύρου θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους . Οι 4 νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται για το Final 4

Final 4: 17-18 Μαρτίου 2018

-Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και δεν συμμετάσχουν, παραιτηθούν ή αποχωρήσουν (ως μη συμμετοχή νοείται και η προσέλευση ομάδας να αγωνιστεί με μειωμένη, κάτω του επιτρεπόμενου ορίου σύνθεση αθλητών) θα υπόκεινται εκτός από τις αγωνιστικές και στις κάτωθι κυρώσεις:

α) Αποκλεισμό από την διοργάνωση της επόμενης περιόδου

β) χρηματικό πρόστιμο 3.000€

 

-Σε οποιαδήποτε φάση ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο λόγω της κλήρωσης, δε δικαιούται να προκριθεί σε επόμενη κλήρωση άνευ αγώνα ξανά.