Καταγγελία ΟΧΕ κατά Γ. Αλικάκου

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΟΧΕ

«Πριν από 23 χρόνια τα σωματεία της ελληνικής χειροσφαίρισης κατήγγειλαν δημόσια τον Γιώργο Αλικάκο για απολυταρχικό τρόπο διοίκησης, έλλειψη γνώσης, αλλά και εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Με αγώνες των σωματείων, το 1997, το άθλημα απαλλάχθηκε από την εικοσαετή δυναστεία του, ωστόσο ο ίδιος βρήκε τρόπους να επιβιώνει κατά καιρούς στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα από διάφορες θέσεις και εκπροσωπήσεις.

Σήμερα το ελληνικό χάντμπολ μέσω της διοίκησης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου,αναγκάζεται να καταγγείλει δημόσια τον συγκεκριμένο κύριο, καθώς από θέσεις ευθύνης στις οποίες διορίστηκε, συμπεριφέρεται έξω από κάθε λογική σύγχρονης διοίκησης του αθλητισμού και δημιουργεί προβλήματα σε φορείς και σωματεία.

Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ προσπαθεί για ακατανόητους λόγους να τορπιλίσει τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΟΑΚΑ και ΟΧΕ, με τις οποίες η αίθουσα “Γ. Κασσιμάτης” μετατράπηκε ανέξοδα για το δημόσιο σε ένα σύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών.

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις αποτελούν εξαιρετικά υποδείγματα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και επιλύουν ένα χρόνιο γηπεδικό ζήτημα που ταλάνιζε το ελληνικό χάντμπολ στην Αττική. Ουσιαστικά, ο κ. Αλικάκος με τις πράξεις του βλάπτει την ελληνική χειροσφαίριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άθλημα που εκπροσωπεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (μοντέρνο πένταθλο), δεν φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Με την παρούσα επιστολή, καλούμε την αθλητική ηγεσία και τη διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να προστατεύσει το άθλημα της χειροσφαίρισης από τα τερτίπια του Γιώργου Αλικάκου. Τα είκοσι χρόνια που πέρασε το άθλημα στα χέρια του, ήταν αρκετά και βασανιστικά.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ζητά συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, ώστε να εκθέσει τις πράξεις του κ. Αλικάκου και να αιτηθεί την αντικατάστασή του από τη θέση ευθύνης που του δόθηκε».