Κληρώνει για το Κύπελλο 2018-2019

ΟΧΕ κληρωση

Οι κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες θα διενεργηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/11) στις 12:30, στα γραφεία της ΟΧΕ.

Το Κύπελλο Ελλάδος ανδρών έχει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του, καθώς ο τίτλος δεν θα κριθεί σε φάιναλ φορ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε τελικό, ενώ η ημιτελική φάση περιλαμβάνει διπλούς αγώνες.

Το Κύπελλο Ελλάδος ανδρών θα διεξαχθεί με 22 ομάδες (10 από την Handball Premier και 12 από την Α2 ανδρών). Στην κληρωτίδα της ΟΧΕ θα μπουν οι Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ Βεργίνα TV, ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Άργους, Αερωπός Έδεσσας, Φίλιππος Βέροιας, ΧΑΝΘ, Φοίβος Συκεών, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Πανελλήνιος, Ιωνικός ΝΦ, Νηρεύς, Βριλήσσια, Τελαμών Σαλαμίνας, ΓΣ Παπασιδέρης, Φαίακας Κέρκυρας, Ζαφειράκης Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς, Αρχέλαος Κατερίνης, Πρωτέας Άρτας, Απόλλων Καλαμαριάς.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις του πρώτου και του δεύτερου γύρου.

Από την κλήρωση του πρώτου γύρου θα προκύψουν δέκα ζευγάρια  δύο ομάδες θα προκριθούν στο δεύτερο γύρο χωρίς αγώνα. Οι αγώνες του πρώτου γύρου θα διεξαχθούν στις 1-2 Δεκεμβρίου 2018.

Στον δεύτερο γύρο θα μπουν στην κληρωτίδα οι δέκα νικήτριες του πρώτου γύρου και οι δύο ομάδες που πέρασαν χωρίς αγώνα. Θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια και ακόμη τέσσερις ομάδες θα προκριθούν στους προημιτελικούς χωρίς αγώνα. Οι αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών θα διενεργηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα που προκρίνεται σε επόμενη φάση χωρίς αγώνα δεν έχει δικαίωμα να προκριθεί άνευ αγώνα για δεύτερη φορά. Σε περίπτωση που ομάδα της Α2 κληρωθεί με ομάδα της Handball Premier, ο αγώνας θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της ομάδας από την Α2.

Στις Γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή και θα μπουν στην κληρωτίδα οι ΟΦΝ Ιωνίας, ΠΑΟΚ MATECO, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, HONDA Πανόραμα, Φίλιππος Βέροιας, Εθνικός Κοζάνης, Βέροια 2017.

Θα διεξαχθεί κλήρωση τόσο για την προημιτελική φάση (1-2/12), όσο και για την ημιτελική φάση που οι αγώνες θα διεξαχθούν έδρα- έδρα (26-27/1/2019 και 2-3/2/2019), ενώ ο τελικός έχει οριστεί για τις 16-17/2/2019.