Κρίσιμο ντέρμπι για την ΑΕΚ

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 7η αγωνιστική της Handball Premier αλλά στέκεται και στο ντέρμπι των Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ (22/11) όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Πολλά λάθη στην Έδεσσα

Στο τηλεοπτικό παιχνίδι στην Έδεσσα ανάμεσα στον Αερωπό και τον Φίλιππο, το κυρίαρχο στοιχείο και από τις δύο ομάδες ήταν τα λάθη. Το νεαρό της ηλικίας και των δύο ομάδων δικαιολογεί αυτό το χαρακτηριστικό του αγώνα, με τον Αερωπό να έχει περισσότερους έμπειρους παίκτες σε σχέση με τον Φίλιππο, στον οποίο ο Σταύρος Παπαδόπουλος είναι ο μεγαλύτερος και πιο έμπειρος.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Ζλατάνος για τον Φίλιππο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Τριανταφύλλου για τους Εδεσσαίους στο δεύτερο βοήθησε πολύ.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του αντιπάλου και προσπάθησαν να τρέξουν, αλλά την περισσότερη ώρα προτίμησαν το σετ παιχνίδι.

Άμυνα και βάθος πάγκου έδωσαν λύσεις

Στο ΔΑΪΣ, ο Δούκας εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ το Καματερό πάλεψε σε ακόμη έναν αγώνα. Και στις δύο ομάδες, τα δύο πλέι μέικερ,  τόσο ο Γκέρτσος από τον Δούκα όσο και ο Μελετάκος από το Καματερό έκαναν καλά τη δουλειά τους. Η άμυνα του Δούκα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή των φιλοξενούμενων κι έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως επίσης και το βάθος του πάγκου που υπάρχει με παίκτες που μπήκαν κι έδωσαν λύσεις.

Ίσως το γεγονός ότι και ο Δούκας έχει νεανική ομάδα – με εξαίρεση κάποιους παίκτες – να οφείλεται και διαφορετική εικόνα τόσο στο ματς με το Καματερό όσο και σε αυτό με τον Φοίβο, σε σχέση με την εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Ίσως ακόμη να μην μπορούν να διαχειριστούν τη μετάβαση μετά από τέτοια αποτελέσματα. Όμως ο Δούκας είναι μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου από άλλες ομάδες της Handball Premier.

Το Καματερό και πάλι προσπάθησε, αλλά έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Έχει μόλις έναν βαθμό κι ελπίζω να μην συμβεί αυτό που είχε πάθει πριν λίγα χρόνια η Δράμα που είχε καλή ομάδα όταν ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία και έπαιξε καλό χάντμπολ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε μία νίκη.

Πολύ κρίσιμο το ντέρμπι για την ΑΕΚ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ένωση. Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Νικολαΐδη μπορεί να αποδειχθεί ένα κίνητρο για τους συμπαίκτες του. Συνήθως τέτοια γεγονότα συσπειρώνουν τις ομάδες και δίνουν έξτρα ενέργεια.

Παράλληλα, ψυχολογικά μπορεί να αποφορτίσει την ομάδα της ΑΕΚ, να μειώσει το άγχος και την πίεση και να βγάλει μια πιο θετική ενέργεια και εικόνα στο γήπεδο. Κι αυτό γιατί μπορεί να αφαιρέσει από την ΑΕΚ τον – θεωρητικό – χαρακτηρισμό του φαβορί.