Μίλησε η Νέα Κίος

Διομήδης Άργους

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Νέα Κίο, ο Διομήδης Άργους κέρδισε με 25-24 τον Αερωπό Έδεσσας στερώντας του ουσιαστικά την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Οι «Λύκοι» έχοντας και το παιχνίδι με τον Φοίβο Συκεών όπου μετά από απόφαση του αθλητικού διακαστή θα επαναληφθεί, σε περίπτωση νίκης θα τερματίσουν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Έδεσσας καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, ο τερματαφύλακας Γιώργος Μπάρμπας αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα μετά από σύγκρουση που είχε με τον Λευτέρη Κρεμαστιώτη. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κερδίζουν ακόμη και με 4 τέρματα στο 20ο λεπτό (11-7), όμως ο Διομήδης αντέδρασε και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος κατάφερε να μειώσει πηγαίνοντας στα αποδυτήρια εβρισκόμενος πίσω στο σκορ μόλις με ένα γκολ (15-14).

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι πήρε…φωτιά καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και οι ομάδς πήγαιναν ουσιαστικά χέρι-χέρι. Μετά το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, ο Αερωπός με ένα μικρό ξέσπασμα κατάφερε να πάρει και πάλι μια μικρή διαφορά (21-18) στο 50ο λεπτό. Η αντίδραση όμως των γηπεδούχων ήταν άμεση και με γκολ των Χαντέλη και Αργυρού ισοφάρισε ξανά. Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν δραματικά. Στο 59ο λεπτό ο Αργυρού με πέναλτι έβαλε μπροστά στο σκορ τον Διομήδη, όμως η ομάδα της Έδεσσας στο 59.39 ισοφάρισε ξανά. Τελικά, ο Αργυρού έδωσε τη νίκη στος «Λύκους» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε νεκρό χρόνο.

Έτσι ο Αερωπός Έδεσσας που κρατούσε την τύχη στα χέρια του θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην πέμπτη θέση και δεν θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Από την άλλη πλευρά, ο Διομήδης που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό με τον Φοίβο) σε περίπτωση που νικήσει θα τερματίσει στην 6η θέση και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 25-24

Τα πεντάλεπτα: 5-3, 5-6, 7-9, 7-11, 10-13, 14-15 (ημχ.) 16-16, 18-18, 18-18, 18-20, 21-22, 25-24

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Χρήστος Δημήτρουλας): Κρεμαστιώτης 2, Τσιγαρίδας 1, Γιαννόπουλος 4, Παπαντωνόπουλος, Χαραλαμπίδης, Ρουσσόπουλος, Αργυρού 3, Τότος 5, Χαντέλης 6, Λαμπρόπουλος 1, Ζλατάνος, Μπινιάρης, Τσάτσας 3, Σμυρνιώτης, Δάσκαλος.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Μαυροδουλάκης 4, Γάτσης, Κράλλης, Θεοδωρόπουλος 2, Δημάκης 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 6, Κυριακού 7, Κεσίδης 3, Αρβανιτίδης, Λάππας.

Διαιτητές: Τσάκωνας-Φωκίτης, Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 6/6-3/3, Κόκκινη κάρτα: Μπάρμπας 3.1; (επικίνδυνο παιχνίδι), Μαυροδουλάκης 60.00 (επικίνδυνο παιχνίδι)

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 3.11 λεπτό του αγώνα ο αθλητής της Β΄ομάδας Μπάρμπας Γεώργιος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για τον λόγο ότι σαν τερματοφύλακας έκανε έξοδο εκτός περιοχής του και δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας με αποτέλεσμα να προκαλέσει σύγκρουση με τον αντίπαλο. Το δελτίου του αθλητή δεν κρατείται. Στο 60.00 λεπτό του αγώνα ο αθλητής της Β’ ομάδας Μαυροδουλάκης Σταύρος δέχθηκε κόκκινη κάρτα για επικίδυνο παιχνίδι και συγκεκριμέρνα καταλογισμός πέναλτι στα εξτρέμ και στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε προς τους διαιτητές λέγοντας: «άντε ρε μ…, τα ίδια και με τον ΠΑΟΚ τα ίδια κι εδώ μέσα». Το δελτίο του αθλητή κρατείται».