Μεγάλη ΑΕΚ, γράφει ιστορία!

Καταπληκτική εμφάνιση με αδιαπέραστη άμυνα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) πραγματοποίησε η ΑΕΚ, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 29-21 στην έδρα της Μαδέιρα.

Η Ένωση παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη μέχρι να φτάσει στο νησί του Ατλαντικού, έβγαλε απίστευτή ενέργεια και μεγάλο πάθος, φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς στο Τσάλεντζ Καπ.

Η ΑΕΚ έχει πλέον να διαχειριστεί διαφορά 8 τερμάτων στον επαναληπτικό του ερχόμενου Σαββάτου (15:00) στο ΟΑΚΑ, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρώπης και να γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα μετά από Φίλιππο Βέροιας (2003) και Διομήδη Άργους (2012) που το καταφέρνει.

Η ΑΕΚ είχε ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε 16-6 με άμυνα που εγκλώβισε τους Πορτογάλους, ενώ παράλληλα ο Ραντούλοβιτς κάτω από τα δοκάρια και ο Χρήστος Μυλωνάς από την περιφέρεια πραγματοποιούσαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάποιες κακές επιλογές, αλλά και η φυσιολογική πίεση της Μαδέιρα έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μειώσουν ακόμα και στα 5 γκολ (18-23) στο 45’, αλλά η Ένωση αντέδρασε σωστά και με δύο τέρματα του Μυλωνά έφτασε και πάλι στο +7 (18-25).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πήρε λύσεις από Πέρρο και Λόκεν, ενώ και ο Ραντούλοβιτς όπου χρειάστηκε ήταν εκεί για να φτάσει η ελληνική ομάδα στο τελικό 21-29!

ΜΑΔΕΪΡΑ- ΑΕΚ 21-29 (6-16 ημχ.)

ΜΑΔΕΪΡΑ (Πάουλο Φιντάκγκο): Λίμα, Βιέιρα 2, Μορέιρα 6, Μαρτίνς 1, Γκόμες Ν., Σάντος Ν. 3, Σάντος Μ., Καρβάλιο, Φερντάντες, Μιράντα 1, Σεμέδο 2, Γκόμες Ζ., Καπντεβίλ, Πίντο 4, Νέκρουσετς 2.

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 4, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης Π. 2, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 8.

Διαιτητές: Μπόλιτς- Ούριχ (Αυστρία), Παρατηρητής: Καγιέ (Γαλλία)

Κόκκινη: 35:05 Τσικογιαννόπουλος (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 2/4-3/4