«Μόνο νίκες κόντρα στην Ελλάδα»

βελγιο

Οι ελπίδες του Βελγίου για πρόκριση στα play off του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019 αρχικά εναποθέτονται στους δύο αγώνες με την Ελλάδα. Οι «Κόκκινοι Λύκοι» υποδέχονται την Εθνική Ανδρών την Πέμπτη (4/1, 21:00, ΕΡΤ WebTV, live score από το e-handball.gr) στην πόλη Λουβέν και στη συνέχεια ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για το εκτός έδρας ματς του 5ου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης και σε αυτά τα δύο παιχνίδια παίζουν τις πρώτες ζαριές για να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση, πριν από τους δύο αγώνες με Τουρκία (εντός) και Ολλανδία (εκτός) όπου θα τα παίξουν όλα για όλα.

Γι’ αυτό και στις δηλώσεις τους οι Βέλγοι δείχνουν πως στο μυαλό τους δεν υπάρχει καμιά άλλη σκέψη πέραν της νίκης επί της Ελλάδας και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο.

«Η Ελλάδα χρειάστηκε να εντάξει νέους παίκτες στην ομάδα, όμως εμείς πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Αν αυτοί οι νέοι αθλητές δεν είχαν δυνατότητες δεν θα έπαιζαν στην εθνική ομάδα. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να τα νικήσουμε, αλλά πρέπει να τα παρουσιάσουμε σωστά. Υπάρχει μεγάλη πίεση σε αυτόν τον αγώνα που δεν μπορούμε να χάσουμε. Στην πραγματικότητα, έχουμε μόνο ένα στόχο: να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Σε ιδανικές συνθήκες θα νικήσουμε την Πέμπτη χωρίς να σπαταλήσουμε πάρα πολλή ενέργεια, ώστε να παρουσιαστούμε φρέσκοι και χωρίς τραυματισμό για το παιχνίδια στην Ελλάδα. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι έχουμε τελειώσει με τα δύσκολα ταξίδια, κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες ομάδες χώρες, οι οποίες θα πρέπει να ταξιδέψουν πολύ. Σε 10 ημέρες, αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο» σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου Γερίμ Σιλά που δεν θα έχει στη διάθεσή του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τον 27χρονο πίβοτ Μπαρτόζ Κεντζιόρα.

Από την πλευρά του ο αριστερόχειρας εξτρέμ Τόμας Κόβενμπεργκς σχολίασε: «Είναι μια σημαντική εβδομάδα. Όλοι γνωρίζουν και κατανοούν τη σημασία και των δύο συναντήσεων ενάντια στην Ελλάδα. Πρέπει να κερδίσουμε για να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε για να παίξουμε μετά εντός με την Τουρκία και να ταξιδέψουμε στην Ολλανδία. Από τις 29 Δεκεμβρίου, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, βρισκόμαστε σε προετοιμασία. Αν συγκρίνουμε με τις συναντήσεις μας το 2015, η ελληνική ομάδα έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό. Παίζοντας το πρώτο παιχνίδι στο σπίτι μας είναι επίσης ένα πλεονέκτημα».

Ο αριστερόχειρας ίντερ Σέρτζ Σπούρεν αναφέρθηκε στην ισοπαλία εκτός με την Τουρκία και την εντός έδρας ήττα με την Ολλανδία: «Και στους δύο αγώνες μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στην Τουρκία, είχαμε ένα πλεονέκτημα 6 γκολ και όμως σχεδόν χάσαμε τα πάντα. Εντός οι Ολλανδοί κέρδισαν με ένα γκολ κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε μείνει με μόλις ένα βαθμό. Τώρα πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Την Πέμπτη πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Η Ελλάδα χρειάστηκε να ανανεωθεί και οι έμπειροι παίκτες αντικαταστάθηκαν από νέα ταλέντα. Εμείς, ως ομάδα, είμαστε πιο επαγγελματίες. Συνεργαζόμαστε με παίκτες που έχουν περάσει στο εξωτερικό για να εξελιχθούν ως επαγγελματίες. Βοηθάει να γίνουμε ισχυρότεροι και να παρακινούμε τον εαυτό μας ακόμα περισσότερο στην προπόνηση».