Ο Γιώργος Ζαραβίνας στο Danaon Cup

Έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία τόσο του Διομήδη Άργους, όσο και του Ολυμπιακού στο ελληνικό χάντμπολ.

Ο Γιώργος Ζαραβίνας ήταν ο εμβληματικός αρχηγός των «Λύκων» την περίοδο 2010-2014, όταν και κατακτήθηκαν δύο πρωταθλήματα Ελλάδος (2012, 2014) και το Τσάλεντζ Καπ (2012), το μοναδικό έως σήμερα ευρωπαϊκό κύπελλο για ελληνική ομάδα στη σάλα.

Επίσης ο 42χρονος προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ, στην πρώτη χρονιά των «ερυθρολεύκων» στο άθλημα.

Ο Γιώργος Ζαραβίνας στην μεγάλη καριέρα του κατέκτησε 11 τίτλους, αφού εκτός των επιτυχιών με τον Διομήδη, πανηγύρισε άλλα 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα με την φανέλα του Πανελληνίου.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών θα είναι παρών στο 6ο διεθνές τουρνουά Danaon Cup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αργολίδα το διάστημα 2-7 Ιουλίου 2018 και συγκεκριμένα θα μιλήσει στους νεαρούς αθλητές στην εκδήλωση «Show me the way», την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Fougaro.

 

Ο ίδιος δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Danaon Cup για να παραστώ στην εκδήλωση – πρότυπο του τουρνουά «Show me the way». Ήμουν παίκτης ακόμα στον Διομήδη το καλοκαίρι του 2013, όταν τότε το Danaon Cup έκανε τα πρώτα του βήματα και χαίρομαι που φέτος, στην 6η του χρονιά, έχει πλέον εδραιωθεί σε ένα εκ των κορυφαίων τουρνουά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Η επιμονή και η αγάπη της Οργανωτικής Επιτροπής για το άθλημά μας, αλλά και το γεγονός ότι πλέον το Danaon Cup αγκαλιάστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF), αποτελούν εγγύηση για την άρτια διεξαγωγή του, ειδικά φέτος που ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές οι διοργανώσεις τέτοιων τουρνουά για την εξέλιξη του αθλήματός μας, αλλά και για την πρόοδο των νεότερων αθλητών. Το Danaon Cup κάθε χρόνο γίνεται και πιο δυνατό και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες».