Ο «νόμος» της Νέας Κίου!

Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Διομήδη να είναι κυρίαρχος στη Νέα Κίο στα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «Λύκοι» στα επτά –πλέον- παιχνίδια τους με την Ένωση στο συγκεκριμένο γήπεδο από τη σεζόν 2012-2013 μετρούν πέντε νίκες και μόλις μία ήττα, ενώ το σημερινό ματς έληξε ισόπαλο 22-22!

Αυτό το αποτέλεσμα προφανώς και συνιστά «γκέλα» για την ΑΕΚ, ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε ανώδυνα από την συγκεκριμένα έδρα, ενώ πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πέρας 8 αγωνιστικών απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής με 15 πόντους, με τους δύο «δικέφαλους» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν από 14 βαθμούς.

Η ΑΕΚ είχε την σοβαρή απουσία του Λαρς Γιάκομπσεν που έμεινε στην Αθήνα λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ και για τον Διομήδη έλειψε ένας σημαντικός παίκτης ο Χρήστος Αργυρού που ήταν τιμωρημένος.

Η απουσία του Δανού δυσκόλεψε τα πράγματα για την έτσι και αλλιώς προβληματική επίθεση της ΑΕΚ που τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην προωθημένη και καλά διαβασμένη άμυνα του Διομήδη που είχε και τον τερματοφύλακα Ζλατάνο σε πολύ καλή ημέρα με 13 επεμβάσεις. Αυτός που «έκλεψε» ωστόσο την παράσταση ήταν ο Σπύρος Χερουβείμ που σημείωσε 8 γκολ, τα 6 από αυτά σε διάστημα δέκα λεπτών (48’-58’)!

Ο δίμετρος περιφερειακός που ήταν ασταμάτητος έκανε το 22-21 στο 58:14, αλλά ο Μπάλαζ με πέναλτι ισοφάρισε 22-22 στο 58:34. Στην επίθεση του Διομήδη που ακολούθησε οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ και ποινή για το μαρκάρισμα του Αλβανού στον Χερουβείμ που δεν δόθηκε τίποτα και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει την νίκη στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Ζλατάνος σταμάτησε τον Μπάγιο σε  τετ α τετ στο 59:55. Εκεί το ματς ουσιαστικά κρίθηκε, αφού οι «Λύκοι» δεν πρόλαβαν στα τέσσερα δευτερόλεπτα να εκδηλώσουν επίθεση.

Από πλευράς φιλοξενούμενων ξεχώρισε ο Μυλωνάς που επιστρατεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο παρότι είχε ωτίτιδα και παίρνει αντιβίωση, δείγμα της δυσκολίας της ΑΕΚ στην επίθεση. Με την ταχύτητα του έδωσε λύσεις στην Ένωση και μαζί με τον Μπάλαζ που σημείωσε κρίσιμα γκολ από την περιφέρεια, κατάφεραν να οδηγήσουν την Ένωση σε σερί 4-0 (από 14-12 στο 40’ σε 14-16 στο 46’) στα μέσα του δευτέρου μέρους.

Ο Διομήδης όμως με τους Αρσενασβίλι, Χερουβείμ και Τότο βρήκε τα γκολ που χρειαζόταν και επέστρεψε στο ματς για να φτάσουμε σε αυτό το αμφίρροπο φινάλε.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 22-22

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-1, 5-3, 6-7, 8-9, 10-10 (ημχ.), 12-10, 14-13, 14-15, 17-17, 19-20, 22-22

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρουλας): Κρεμαστιώτης 2, Τσιγαρίδας 2, Αρσενασβίλι 4, Παπαντωνόπουλος, Χειβιδόπουλος, Ρουσσόπουλος, Τότος 6, Χαντέλης, Χερουβείμ 8, Λαμπρόπουλος, Ζλατάνος, Αναγνωστόπουλος, Μπινιάρης,

Τσάτσας, Σμυρνιώτης, Δάσκαλος.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Συγγάρης, Μπάλαζ 4, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 4, Μπάγιος 5, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 1, Μυλωνάς 4, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα, Μπαλάσκας.

Διαιτητές: Σκλαβενίτης- Κουτσός, Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 1/2-1/2

 

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν:

«Στο 24:08 έγινε προσωρινή διακοπή του αγώνα, διότι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας είχαν καθίσει στο πρώτο σκαλί εμποδίζοντας την κίνηση των παικτών. Τους έγινε σύσταση από την αστυνομία να ανέβουν πιο ψηλά, ώστε να μην εμποδίζουν τους παίκτες και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω πρόβλημα. Μετά την λήξη του αγώνα παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας και φίλαθλοι και των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας. Το μέλος του ΔΣ της γηπεδούχου ομάδας κος Χειβιδόπουλος Αναστάσιος ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας κο Γραμματικό Νικόλαο. Mε την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και της αστυνομίας η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και αποχώρησαν όλοι ήρεμα».