Ο Φαίακας ήρθε για να μείνει

Ενθουσιασμός και ανυπομονησία. Με αυτά τα συναισθήματα περιμένουν στην Κέρκυρα την έναρξη της φετινής Handball Premier.

Με τον Νίκο Ριγανά αποκλειστικά στην τεχνική ηγεσία, καθώς πρόσφατα κρέμασε τη φανέλα του, ένα διοικητικό πρότζεκτ βιωσιμότητας και ανάπτυξης του συλλόγου, αλλά και με μία καυτή έδρα, ο Φαίακας μπαίνει με τις καλύτερες προδιαγραφές στη Handball Premier, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν εννιά νέοι αθλητές, που δίνουν βάθος και ποιότητα στους Κερκυραίους. Είναι οι Αντώνης Κόντης (από Ολυμπιακό), Αλέξανδρος Δούγιας (από ΓΑΣ Κιλκίς), Αντώνης Χάλαρης (από Ολυμπιακό), Τάσος Τσαμουρίδης (από Φίλιππο Βέροιας), Σπύρος Χερουβείμ (από Διομήδη Άργους), Γρηγόρης Καραγκιοζίδης (από Δούκα), Τάσος Δέσπος (από Φοίβο Συκεών), Γιάννης Γιαννακόπουλος (από ΧΑΝΘ) και Μίλος Μάτοβιτς (από Πυλαία).

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι αθλητές του Φαίακα στην ιστοσελίδα kerkyrasportnews:

Ευγένιος Κουλούρης: “Ήταν ένα όνειρο που καταφέραμε και πραγματοποίησαμε, ανυπομονώ για τη έναρξη του πρωταθλήματος. Τη στιγμή αυτή τη βάζω δίπλα σε άλλες κορυφαίες όπως το πρωτάθλημα που κατέκτησα με την ΑΕΚ και τη συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδος.Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα είμαι μέλος της ιστορικής αυτής στιγμής για το κερκυραικό χάντμπολ.Ευελπιστώ μέσα από τη παρουσία της ομάδας στην Α1 να ενταχθούν στο χάντμπολ όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται. Στόχος για το μέλλον είναι οι ακαδημίες και τα νέα παιδία.
Eίναι η πρώτη χρονιά της ομάδας στη Handball Premier και στόχος πρέπει να είναι η παραμονή. Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά, η ομάδα έχει ενισχυθεί, θα έχουμε μία από τις πίο δυνατές έδρες της κατηγορίας και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πραγματοποίησουμε εύκολα την παραμονή. Βέβαια , πάνω από όλα πρέπει να είμαστε υγιείς και και με τη βοηθεία του κόσμου θα τα καταφέρουμε.
Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει και στην ΑΕΚ και στην Εθνική Ελλάδος με πάρα πολύ κόσμο (εντός και εκτός έδρας) αλλά αυτό που συμβαίνει είναι κάτι ξεχωριστό. Ήδη από την Α2 η παρουσία του κόσμου του Φαίακα έχει κάνει εντύπωση σε όλη την Ελλάδα.Στη Κέρκυρα το χάντμπολ είναι κατ εξοχήν δημοφιλές άθλημα, έχει αναδείξει πολλούς αθλητές. Ο κόσμος τα τελευταία τρία χρόνια πίστεψε στην ομάδα.Πιστεύω πώς φέτος πραγματικά το κλειστό θα γεμίζει ασφυκτικά. Ανυπομονώ για το πρώτο εντός έδρας μάτς”.

Αντώνης Κόντης : “Είναι κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για εμένα η άνοδος της ομάδας στην Α1. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα που ξεκίνησα θα αγωνιστεί στη πρώτη κατηγορία και θα είμαι κα εγώ μέλος της σε αυτή τη πορεία. Ο στόχος όσον αφορά το πρωτάθλημα είναιη παραμονή. Όσον αφορά το κύπελλο η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πορεία.Φέτος το πρωτάθλημα είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων χρόνων, εκτός από τις τέσσερις πρώτες ομάδες όλες οι υπόλοιπες είναι ισοδύναμες. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα είμαι αισιόδοξος. Έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμό που λειτουργεί ως ο 8ος παίκτης μας. Φέτος είμαστε η μόνη κερκυραική ομάδα σε πρώτη κατηγορία και θεωρώ πως θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου σε μεγάλο βαθμό”.

Τάσος Δέσπος: “Για εμένα η φετινή σεζόν είναι μια πρόκληση. Προέρχομαι από τη Θεσσαλονική, αλλά γνωρίζω τα παιδιά από Κέρκυρα, οπότε αισθάνομαι πώς είμαι σε οικείο περιβάλλον.Είναι όλα τέλεια, η προπόνηση πολύ καλή, η διοίκηση είναι επίσης πολύ καλή και χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια σε κάθε αγώνα.
Οι στόχοι μας είναι χαμηλοί. Πρέπει να παίξουμε καλό χάντμπολ έτσι ώστε να πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε γιατί η έδρα μας φέτος θα είναι πολύ δυνατή. Πιστεύω πως οι στόχοι μας είναι εφικτοί και μπορούμε ενα είμαστε συγκεντρωμένοι να τους πετύχουμε.
Κάνουμε πολύ καλή προπόνηση ,αυτό θα φανεί στο γήπεδο χρειάζεται ακόμη δουλειά και δέσιμο μεταξύ μας και θα βγεί ένα πραγματικά πολύ καλό αποτέλεσμα. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο”.

Τάσος Τσαμουρίδης: “Οι άνθρωποι του Φαίακα έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα.Είναι πολύ οργανωμένοι, το να δουλεύουμε σε τέτοιες συνθήκες αποτελεί κίνητρο για εμάς. Σίγουρα σε μιά νέα κατηγορία κοιτάς τη παραμονή αλλά σίγουρα ο προσωπικός στόχος του καθενός πρέπει να είναι μεγαλύτερος και θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
Η κατάσταση στην Κέρκυρα είναι πολύ καλή.Οι άνθρωποι μας έχουν αγκαλιάσει και είμαστε μια οικογένεια.Μακάρι να πάμε έτσι έως το τέλος και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θεωρώ ότι και μέσα στη χρονιά και τα επόμενα χρόνια υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο διότι γίνεται καλή και οργανωμένη δουλειά”.

Θανάσης Νάστος: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που θα αγωνιστώ στην Α1με την ομάδα που με έχει αναδείξει και που θα αγωνιστώ διπλά σε σπουαίους συμπαίκτες. Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος. Συλλογικά ο στόχος μας είναι η παραμονή και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά.Ατομικά θέλω να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό να δω τις δυνατότητές μου και να ικανοποίησω τον προπονητή και την ομάδα μου.
Η στήριξη του κόσμου είναι ξεχωριστή , η αλήθεια είναι ότι σε άδειο γήπεδο δεν μπορούμε να έχουμε κίνητρο.Ευχαριστώ τον κάθε φίλαθλο ξεχωριστά.Πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα υπάρξει περισσότερος κόσμος και θα μας δείξει την αγάπη του όπως και τα προηγούμενα χρόνια.Πλέον, είμαστε η μόνη Κερκυραική ομάδα σε πρώτη κατηγορία και αυτό πρέπει να ωθήσει το κόσμο να μας στηρίξει. Πιστεύω πώς αν ακολουθήσουμε το project μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.Το ρόστερ είναι καλό, οι προσθήκες πολύ δυνατές και με σωστή δουλεία και προσήλωση μπορούμε πετύχουμε περισσότερα από όσα έχουμε δηλώσει”.

Αλέξανδρος Δούγιας: “Σίγουρα η συμμετοχή σε μία νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα αποτελεί πρόκληση και για εμένα και για τους υπόλοιπους συναθλητές.Είναι η πρώτη χρονιά στα “μεγάλα σαλόνια” οπότε θέλουμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει άνετα τη παραμονή που είναι ο πρώτος στόχος και γιατί όχι να μην κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία.
Τα πράγματα από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στο νησί είναι πάρα πολύ καλά ,κυρίως σε θέματα οργάνωσης και στο τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων της διοίκησης ,οι οποίοι έχουν ένα πλάνο και δουλεύουν πάνω σε αυτό.Σίγουρα με αυτές τις βάσεις ,η ομάδα μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και αν προσεγγίσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου”.

Αντώνης Χάλαρης:
Προσωπικά κάτι αντίστοιχο με αυτό του Φαίακα μου είχε συμβεί και στην ομάδα που ξεκίνησα την Αναγέννηση Βύρωνα.Η νέα χρονιά αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς, αλλά είναι κάτι αντιμετωπίσιμο. Σίγουρα για την ομάδα πρώτος στόχος είναι η παραμονή και από τη στιγμή που επιτευχθεί ψάχνουμε το κάτι παραπάνω.Κάτι τέτοιο αποτελεί επιτυχία για μια νεοφωτιστή ομάδα.
Τα πράγματα είναι πολύ οργανωμένα οπότε μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα του Φαίακα είναι μια οικογένεια.Αυτό βοηθαεί να δέσει η ομάδα ευκολότερα και να πετύχει τους στόχους της.Οι καιρικές συνθήκες είναι λίγο δύσκολες αλλά οφείλουμε να προσαρμοστούμε.Οι προπονήσεις είναι διπλές και αυτό βοηθαεί στο να βρεί η ομάδα ρυθμό ευκολότερα και να παρουσιαστεί ως ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σίγουρα η ομάδα έχει εφικτούς στόχους και φαίνεται από το ρόστερ.Φαίνεται πώς είναι ένας σύλλογος που ανέβηκε στην Α1΄ για να μείνει και πιστεύω πως η διοίκηση ο προπονητής και οι παίκτες έχουν επίγνωση των στόχων και με υπομονή και σωστή δουλεία είναι σίγουρα εφικτοί”.

Σπύρος Χερουβείμ: “Σίγουρά αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση που η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α1.Η ομάδα φαίνεται ότι πάει πολύ καλά, γίνεται σωστή δουλειά και με τις νέες μεταγραφές πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε στη νέα κατηγορία. Σαν ομάδα ο στόχος είναι να παραμείνουμε στη κατηγορία.Βλέποντας την ομάδα θεωρώ ότι πρέπει να πάμε για κάτι παραπάνω ,δηλαδή την αποφυγή των playout και τη καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα.Οι στόχοι μας είναι σίγουρα εφικτοί Οι άνθρωποι του Φαίακα μας έχουν αντιμετωπίσει επαγγελματικά ,το νησί στηρίζει τη προσπάθεια ,το project που έχει θέσει το προπονητικό team παεί καλά και εμείς οι παίκτες έχουμε όρεξη και δείχνουμε ότι έχουμε έρθει για κάποιο λόγο”.

Μίλος Μάτοβιτς :
“Είναι κάτι καινούργιο και διαφορετικό για εμένα αλλά προσωπικά μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή στη πρώτη εθνική κατηγορία. Αλλά πιστευώ ότι με σκληρή δουλεία και λίγη τύχη μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Από τη στιγμή που ήρθα στο νήσι όλοι οι συμπαίκτες είναι καλοί μαζί μου και θέλουν να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος εντός και εκτός γηπέδου”.