Ο Φαίακας… παρέσυρε την Πυλαία

Στους ρυθμούς των παικτών του Φαίακα «χόρεψε» η Πυλαία, παρασύροντας και τους 800 και πλέον Κερκυραίους που γέμισαν ασφυκτικά το γυμναστήριο της πόλης. Ο Φαίακας επικράτησε με 22-15 της Πυλαίας, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ , για τον 2ο όμιλο της Α2 και πλέον το όνειρο ανόδου για την κερκυραϊκή ομάδα στη Handball Premier, απέχει μόνο μια νίκη. Και την Κυριακή (13/5) στο γυμναστήριο της Μίκρας, ο Φαίακας έχει την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες.

Στο ΕΑΚ Κέρκυρας στήθηκε ένα ακόμα πάρτι, μόνο που τώρα ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Από τη μια η δίψα για το μεγάλο όνειρο και την παρθενική παρουσία του κερκυραϊκού χάντμπολ στη μεγάλη κατηγορία κι από την άλλη, η εντυπωσιακή επικράτηση επί της Πυλαίας, δημιούργησε ένα μίγμα… τρέλας.

Η πρώτη τελική κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με φόντο την Handball Premier, κρίθηκε στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου.

Εκεί, οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Νίκο Ριγανά και άξιο συμπαραστάτη τον Μπάμπη Κορακιανίτη, έτρεξαν σερί 7-0, μετατρέποντας το 8-6 του ημιχρόνου σε 15-6 (41:30).

Και σε αυτό το ξέσπασμα τα πέντε γκολ ήρθαν από τον Ριγανά και τα δύο από τον Κορακιανίτη,
Οι παίκτες του Φαίακα έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, ο Ευγένιος Κουλούρης έμοιαζε ανίκητος κάτω από την εστία και κάπως έτσι το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορα το δρόμο του, προς τη νίκη της κερκυραϊκής ομάδας.

Από την άλλη η Πυλαία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Φαίακα, από το πρώτο ημίχρονο τα προβλήματα –κυρίως-στην επίθεση ήταν δισεπίλυτα και με μονοψήφιο αριθμό γκολ σε κάθε ημίχρονο ξεχωριστά, δεν έχεις πολλές ελπίδες.

Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καλείται να απαντήσει στο 2ο τελικό, για να στείλει τη σειρά των τελικών σε 3ο παιχνίδι, στην Κέρκυρα.

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΥΛΑΙΑ 22-15
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 3-0, 3-2, 6-3, 7-4, 8-6 (ημ.), 10-6, 13-6, 16-9, 17-9, 20-12, 22-15
ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σοφία Κακαρούγκα): Ζουλάνης, Κουλούρης, Κατσαρός 1, Κουτσικόπουλος, Βάγιας 2, Νάστος, Ριγανάς 7, Κόντης 2, Παγωνίδης, Τόμσον 1, Κορακιανίτης 8, Δελλής 1, Πάλλας, Δόικας, Ρίγγας, Τσόνας.
ΠΥΛΑΙΑ (Παναγιώτης Γούσιος): Μάτοβιτς 2, Ιλέρης 3, Κουκνίσης 2, Πετρίδης 3, Βακουφάρης, Αντωνιάδης, Ανθομελίδης 1, Τσεζμετζίδης, Παπαγεωργίου 1, Γιαννακίδης, Ορφανουδάκης, Ανανιάδης, Ζαφείρης, Παντέλης 1, Ελέτα 2, Αλατσατιανός.
Διαιτητές: Τσάκωνας, Χάσκης. Δίλεπτα: 5-5. Πέναλτι: 0/2-