Παλεβίτσιους για αντι-Χόγκας (vids)

Η κινητικότητα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και μια από τις θέσεις που όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αλλαγή είναι αυτή του δεξιού εξτρέμ. Οι πιθανότητες να παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μάλικ Χόγκας αυτή τη στιγμή έχουν μειωθεί δραστικά, συμπέρασμα στο οποίο οδηγεί το γεγονός ότι ήδη στην Ένωση εξετάζουν περιπτώσεις αριστερόχειρων εξτρέμ από το εξωτερικό.

Η περίπτωση που στην παρούσα φάση φαίνεται να έχει προβάδισμα και να βρίσκεται μέσα στα αγωνιστικά πλαίσια που έχει θέσει ο Νίκος Γραμματικός για τον παίκτη που θέλει παίζει μπροστά από τον Γαρύφαλλο Μπάγιο (ο εξτρέμ του ΑΣΕ Δούκα είναι με το ενάμιση πόδι στην ΑΕΚ) είναι αυτή του Λαουρίνας Παλεβίτσιους.

Ο γεννημένος στις 30Απριλίου του 1990 Λιθουανός είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της χώρας του και φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ντραγκούνας με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Παλεβίτσιους ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα και 6ος στην Λιθουανική Λίγκα με 121 γκολ σε 22 συμμετοχές (μέσος όρος 5,5), είχε 28/35 πέναλτι (80% ποσοστό ευστοχίας) και τιμωρήθηκε με 5 δίλεπτες αποβολές.

Παράλληλα, στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο EHF Cup την περίοδο 2017-18 ο 28χρονος εξτρέμ ήταν ο πρωταγωνιστής και στα δύο παιχνίδια της Ντραγκούνας κόντρα στην RK Ντουμπράβα από την Κροατία. Στο πρώτο ματς που έληξε ισόπαλο 36-36 σημείωσε 13 τέρματα και στο δεύτερο – όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 36-35 και αποκλείστηκε – πέτυχε έξι γκολ.

Με την Εθνική Ανδρών μέσα στο 2018 ο Παλεβίτσιους αγωνίστηκε σε 4 αγώνες. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 κόντρα σε Ισραήλ, Γεωργία και Λετονία πέτυχε συνολικά 10 γκολ, ενώ στα play off αγωνίστηκε και στα δύο ματς με την Ισλανδία. Στην εντός έδρα ισοπαλία (27-27) πέτυχε ένα τέρμα, ενώ στην εκτός έδρας ήττα (34-31) δεν σκόραρε.

Δείτε τον 28χρονο Λιθουανό εξτρέμ σε δράση: