«Πετάξαμε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια»

Στο γεγονός πως η ομάδα του »πέταξε» το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια αλλά και στο ότι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» τη δουλειά νωρίτερα στάθηκε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Σημείωσε επίσης πως η Ομοσπονδία φάνηκε ότι δεν ήταν ικανή να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες και πως πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα «χθες».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο e-handball.gr: «Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε αρκετά για να κερδίσουμε το τρίτο παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού και να στεφθούμε πρωταθλητές. Εμείς πετάξαμε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια με 11-12 λάθη και είχαμε αρκετά χαμένα εξάμετρα σουτ. Παρόλ’αυτά εγώ είχα πίστη και έβλεπα και τα παιδιά. Ήμασταν σε θέση να αντιστρέψουμε το παιχνίδι, όπως και έγινε. Πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε λίγο και μετά να δούμε πως θα βελτιώσουμε την ομάδα και να δουλέψουμε περισσότερο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για όλη τη χρονιά και τη δουλειά που κάναμε. Είμαι πολύ περήφανος. Πιστεύω όμως ότι υπήρχαν και στιγμές που αδικήσαμε τους εαυτούς μας, ειδικά σε κάποια παιχνίδια στα πλεί-οφ.

Για το τι άλλαξε μετά το 2-0 στη σειρά: «Είναι πολλά πράγματα μαζί. Υπήρχε η κόπωση, ίσως και το γεγονός ότι είχαμε 2-3 ευκαιρίες να κερδίσουμε, αλλά όταν παίζεις τελικό δεν πρέπει να αφήνεις τη δουλειά γι άλλη μέρα. Από εκεί και πέρα όπως και η ευρώπη έτσι και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα μάθημα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

Τέλος τόνισε: «Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θεωρώ ότι η Ομοσπονδία είναι αδύνατη να διοργανώσε  ένα τέτοιο πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες. Γι αυτό πρέπει από χθες οι ομάδες να αναλάβουν να το δυναμώσουν μόνες τους. Όπως επίσης πλέον πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις από όλες τις ομάδες και από τους διαιτητές και από τους παρατηρητές. Δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι μιλάω γενικότερα  ότι πρέπει να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. Να αμοιφθούν όπως πρέπει γιατί οι άνθρωποι παράγουν έργο αλλά από εκεί και μετά υπάρχουν και απαιτήσεις. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν χθες».